Türkiye'de satışa sunulması beklenen Samsung Galaxy A52s'in özellikleri açıklandı - Haberler - indir.com

Türkiye'de satışa sunulması beklenen Samsung Galaxy A52s'in özellikleri açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-16 13:00:15
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Samsung Galaxy A52s, iddialar bağlamında tüm detayları ve fiyatı ile gündemde yerini aldı. Elde edilen bilgilere göre bu telefon, geçtiğimiz aylar içerisinde piyasada yerini alan Samsung Galaxy A52s'nin performansı açısından geliştirilmiş bir ürünü olacak.

Geçtiğimiz günler içerisinde düzenlenen Galaxy Unpacked etkinliğinde katlanabilir ekranlı yeni telefonları Galaxy Z Fold3 ve Galaxy Z Flip3'ün duyurusunu yapan Samsung, akıllı cep telefon kategorisindeki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu anlamda, Samsung'un üzerinde çalışmalar yaptığı modellerden bir tanesi Galaxy A52s ve bu model, ülkemizde de çok satılacak gibi gözüküyor. 

Samsung Galaxy A52s fiyatları açıklandıSamsung Galaxy A52s fiyatları açıklandı

Güney Kore merkezli teknoloji şirketi Samsung, üzerinde çalışmalar yaptığı Galaxy A52s ile ilgili olarak resmi açıklamada bulunmadı. Fakat bu akıllı cep telefon, geçtiğimiz aylar içerisinde duyurulan Galaxy A52'nin geliştirilmiş bir versiyonu olarak sunulacak. Cihaz ile ilgili olarak şu an için sızdırılan bilgiler ise Sasmung'un daha çok performans iyileştirmesine odaklandığını gösteriyor. Konuyla ilgili olarak iddialara göre Samsung Galaxy A52s, Qualcomm Snapdragon 778G işlemci ile sunulacak. Galaxy A52'nin Snapdragon 720G işlemcisi ile Snapdragon 778G işlemci sistemi kıyaslandığında, performansın önemli miktarda iyileştirilmiş olacağını şimdiden söylemek gerekir. 

Tasarım, Galaxy A52 ile oldukça benzer olacak

Kaynak olarak gösterilen Roland Quandt'ın sunduğu bilgilere göre Galaxy A52s, Avrupa ülkelerinde 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanı ile geliyor. Fakat cihazın bazı bölgeler içerisinde 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanı kombinasyonu ile satışa sunulma ihtimali olduğunu gösteriyor. Android 11 tabanlı olan One UI 3.1 arayüzü ile sunulacak olan telefonun batarya kısmında ise 4.500 mAh kapasiteli, 25 watt hızlı şarj desteği yer alacağı söyleniyor. Galaxy A52s'in ekran özellikleri ise Galaxy A52 ile neredeyse aynı olacak. Yani tüketiciler, 120 Hz tazeleme oranı ve FHD+ çözünürlük değerine sahip, 6,5 inç boyutlu Super AMOLED ekran özelliğine sahip olacak.

Samsung Galaxy A52s'de yer alması beklenen muhtemel kamera özelliklerine bakıldığında, 64 MP ana kameranın yer aldığını görmek mümkündür. Bu ana kameraya 12 MP ultra geniş açılı kamera, 5 MP makro kamera ve 5 MP de derinlik odaklı kamera yer alacak. Özetlemek gerekirse yeni akıllı cihazın kamera kurulumu da Galaxy A52 ile aynı olacak. Galaxy A52s'in renk seçenekleri konusunda ise Samsung'un nane yeşili, mavi ve moru kullanacağı düşünülüyor. Samsung'un yakın zamanda sunmayı planladığı Galaxy A52s modeli için belirlediği tahmini fiyat ise 449 euro'dur. Cihaz hakkında elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. 

 


Galaxy A52S 5G’nin özellikleri belli olduGalaxy A52S 5G’nin özellikleri belli oldu
Samsung Galaxy A52s modeli gözüktüSamsung Galaxy A52s modeli gözüktü

PAYLAŞ