Türkiye'de oyun fiyatları neden bu kadar yüksek? - Haberler - indir.com

Türkiye'de oyun fiyatları neden bu kadar yüksek?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-09 15:15:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Türkiye’de oyun oynamayı seven kişilerin en büyük sorunlarından birisi oyun fiyatları olurken, fiyatların neden bu kadar yüksek olduğu da her zamanki gibi gündemdeki yerini koruyor.

Türkiye’deki kurların son dönemlerde artması ile birlikte oyun fiyatlarında ciddi artışların yaşanması bu tartışmaları daha hararetli bir şekilde gündeme getirirken, oyunlar şu anda en yüksek fiyat seviyelerinde seyrediyor. Sektörde etkin ülkelerden birisi olmadığı için Türkiye’ye yönelik firmalar herhangi bir avantaj, düzenleme yapmadığı gibi kurlar arttıkça fiyatlarda da revizeye gidiliyor.

Oyun bilgisayarlarının oyun dışında marifetleri nelerdirOyun bilgisayarlarının oyun dışında marifetleri nelerdir

Türkiye’nin sektörde olması gerekiyor

Türkiye’nin oyun sektöründe daha fazla yer alması, üreticilerin de dikkatini çekeceği gibi farklı düzenlemeler ve kampanyalar ile birlikte Türkiye’ye özel imkanlar sağlanabilir. ABD gibi devletlerde oyun sektörüne bakıldığında Türkiye ile arasında ciddi farkların olduğu görülürken Türkiye’de şu anda oyun anlamında en büyük umut e-spor.

Oyun distribütörleri, saha şartları nedeniyle yüksek risklerle çalıştığı gibi özellikle konsol oyunlarında fiyatlar oldukça yüksek seviyelerde. Öyle ki tercih edilen oyunlar 300 TL’den başlıyor ve daha yüksek seviyelere kadar çıkabiliyor. Bu şartlarda orijinal oyun alıp oynama imkanı olmadığı gibi Türkiye’de gerek vergi sistemi gerekse de kur hareketleri sektörü zor bir sürece sokmuş durumda. Peki, yüksek oyun fiyatlarına karşın neler yapılabilir?

İndirimleri takip edin

Yüksek fiyatlar nedeniyle Türkiye’de indirim dönemleri yakından takip ediliyor. Xbox’tan Steam’e kadar farklı platformlarda uygulanan indirimler oyunların daha uygun fiyatlarla alınmasını sağladığından dolayı kişilerin de indirimleri takip etmesi zor sektör şartlarında en azından ekonomik açıdan avantaj sağlayacaktır.

Piyasayı gözleyin

Oyun severlerin yapması gereken diğer bir hamle ise beklemek. Oyunlar piyasaya sunulduğu ilk günlerde daha yüksek fiyatlardan satışa çıkar. Bu durum ilerleyen aylarda gerileme göstereceğinden dolayı oyunun çok daha uygun fiyatlara alabilmek böylece mümkün olur.



PAYLAŞ