Türkiye'de mobil kullanım oranları - Haberler - indir.com

Türkiye'de mobil kullanım oranları

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-05 20:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu BTK tarafından hazırlanmış olan “Türkiye Elektronik Haberleşme Sektörü 2020 Yılı İlk Üç Aylık Pazar Verileri Raporu” ülkemizdeki mobil ve y üksek hızlı internet kullanımı detaylarından, numara taşıma sayılarına kadar birçok detayı karşımıza çıkartıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu söz konusu rapor hakkında bazı değerlendirmeler yaptı.

Mobil yaygınlık oranı yüzde 98.4 seviyesinde olan ülkemizde, 2020 yılının ilk çeyreği itibariyle mobil abone sayısı 81.8 milyona erişmiş durumda. 488 dakika olan aylık mobil kullanım süresi ortalaması ile Türkiye’nin önceki dönemde olduğu gibi Avrupa’da ilk sırada bulunduğunu açıkladı.

İnternetten nasıl satış yapılır?İnternetten nasıl satış yapılır?

Türkiye mobil kullanım oranları açıklandı

Ülkemizdeki fiber altyapının yüzde 10.2 artış ile 400 bin kilometreye eriştiğini ve dünyada ise 4.5G’den 5G’ye geçen ilk ülkelerden birisinin ise Türkiye olacağını ifade eden Karaismailoğlu, “5G’nin olmazsa olmazı da fiber altyapı. Bu nedenle ülkemizi fiber ağlarla baştanbaşa örmeye devam ediyoruz” dedi. Baktığımız zaman diğer yandan Türkiye’deki 4.5 abone sayısının 75 milyon 372 bine eriştiği açıklanırken, 3G ve 4.5G hizmeti ile beraber mobil genişbant abone sayısının 62 milyon 852 bini geçtiğini belirtti. Mobil numara taşıma oranı bir önceki üç aylık döneme göre yüzde 5.6 oranında artarak 3 milyon 609 bini görmüş durumda.

Tüm bunların yanı sıra internet abone sayısının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3.6 arttığı belirtilirken, en yüksek artışın ise yüzde 27.4’lük oran ile “Eve Kadar Fiber” abone sayısında yaşandığını belirtildi.


Vaktinizi su gibi geçirebileceğiniz internet siteleriVaktinizi su gibi geçirebileceğiniz internet siteleri
Pandemi öncesi ve sonrası Türkiye internet hızıPandemi öncesi ve sonrası Türkiye internet hızı

PAYLAŞ