Türkiye'de kanser artık ücretsiz tedavi edilecek - Haberler - indir.com

Türkiye'de kanser artık ücretsiz tedavi edilecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-06 14:40:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Ülkemiz adına önemli kararlardan birisi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından açıklandı. SGK'nın yeni Sağlık Uygulama Tebliğine göre yapılan değişiklikler doğrultusunda artık kanser tedavisinin ücretsiz olduğu duyuruldu. Kanser hastalarının en fazla zorluk çektikleri noktalardan birisi ise sigortanın tedavi masraflarını karşılamıyor olmasıydı. Ancak artık yapılan duyuru ile bu sorunda ortadan kalkıyor ve kanser tedavisi ülkemizde ücretsiz olarak yapılacak. Sağlık Uygulama Tebliği'nin yeni düzenlemesine göre kanser tedavisinin ücretsiz olduğu duyuruldu ve bu sayede artık Türkiye'de kansere savaş açan ülkeler arasında yer almış oldu.

Ülkemizde bu zamana kadar ücretli olan kanser tedavisi tamamen ücretsiz bir hale geldi ve sağlık uygulama tebliği maddelerinde yer alan yenilikler ile yeni düzenlemeler resmi gazetede yayınlanmış oldu. Artık hastalar kanser tedavilerinde ve o süreçte herhangi bir ek ücret yada masraf ile karşı karşıya kalmayacaklar. İmzalı bir şekilde yayınlanan açıklama ile 5 Temmuz 2018 tarihli Resmi Gazete içeriğine göre bu tebliğ değişikliği yasal bir hal almış oldu.

Sareroğlu, düzenlemeye ilişkin açıklamada; "Kanser tedavisi, cerrahisi ve ilacına ilişkin yani kanser hastalığına ilişkin her türlü ilave ücret ve fark ödemesini kaldırdık. Vatandaşlarımızdan; SGK ile sözleşmeli/protokollü sağlık hizmeti sunucuları sunmuş oldukları bu hizmetler (kanser tedavisi, cerrahisi, ilacı) nedeniyle hiçbir şekilde ilave ücret almayacak, vatandaşlarımız ceplerinden hiçbir ücret ödemeyecek.

Düzenleme öncesi kanser cerrahisi için yılda 240 milyon lira ödüyorken söz konusu düzenleme ile bu ödemeyi yılda yaklaşık 750 milyon liraya çıkartarak kanser hastalarımızın tedavilerini tamamen ücretsiz hale getirdik. Hem kanser hem de diğer tüm hastalıkların tedavisine ve önlenmesine ilişkin yine maliyet unsuru gözetmeksizin iyileştirmelerimiz hızla ve artarak devam edecek." dedi.

 





PAYLAŞ