Türkiye'de hizmet vermeye başlayan Amazon'un teslimat sistemi nasıl işliyor? - Haberler - indir.com

Türkiye'de hizmet vermeye başlayan Amazon'un teslimat sistemi nasıl işliyor?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-13 15:10:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Ülkemizde oldukça uzun süredir beklenen Amazon bugün itibariyle Türkiye pazarlarına giriş yapmış bulunmakta. Bu süreçte, e-ticaret devi ülkemizde nasıl işleyeceğini, teslimatlarını nasıl yapılacağı, teslimat ücretleri ve süreleri hakkında birçok soru işareti çıkarttı. Bizde sizler için araştırdık ve bu bilgileri paylaşıyoruz.

Türkiye'de hizmet vermeye başlayan Amazon'un teslimat sistemi nasıl işliyor?

Teslimat konusunda MNG Kargo'yla anlaşma yapan Amazon Türkiye, standart teslimat ve ekspres teslimat şeklinde iki farklı seçeneğe sahip. Standart teslimat, büyük şehirlerden, kırsal bölgelere kadar tüm bölgeleri kapsıyor. Diğer ekspres teslimat seçeneği ise heryerde kullanılabiliyor. Kullanıcıların ekspres teslimat seçeneğinden faydalanabilmesi için alışverişi tamamlama kısmında Ekspres Teslimat'ı seçmeleri gerekiyor. Böylelikle Ekspres Teslimat seçeneğini kullanabiliyorlar. Amazon.com.tr'den yaptığınız siparişler, İstanbul, Bursa, Ankara ve İzmir'e gönderildikten sonra 1 iş gününde, diğer şehirlerde 2 iş gününde belirtilen adrese teslim ediliyor. Kırsal alanlarda ise Ekspres Teslimat seçeneği bulunmuyor.

Amazon Go'ya Rakip Bir Teknoloji GeliyorAmazon Go'ya Rakip Bir Teknoloji Geliyor

Ekspres Teslimat seçeneği sadece Türkiye'deki uygun teslimat bölgelerinde bulunuyor. Ekspres teslimatın belirtilen bir son tarihe kadar, Pazartesi ile Cumartesi arasında geçerli. Pazar günleri, bölgesel veya ulusal resmi tatil günlerinde geçerli olmuyor. Satıcı tarafından özel olarak sunulmaz ise ekspres kargo kullanılamıyor. Amazon Türkiye için ayrı bir soru işareti ise teslimat ücretlerinin ne kadar olacağı. Standart teslimat ücretleri 4,90 Türk Lirası olurken, 100 Türk Lirası'nın üzerindeki siparişler için herhangi bir teslimat ücreti talep edilmiyor. Fakat 100 Türk Lirası ve üstü alışverişler için ekspres teslimat seçeneğine tıklarsanız, ekspres ücreti olan 7.90 Türk Lirası kullanıcıdan talep ediliyor.

Amazon şirketinin Türkiye'ye girmesi gerçekten bizler için güzel bir durum. Çünkü ülkemizde çok kullanıcısı olan Amazon, ülkemizde satılmayan birçok ürünü barındırıyor. Bu ürünleri yurt dışından getirmek hem zahmetli hem de maliyetli bir işti. Şimdi ülkemizde giren Amazon kullanıcılarını sevindirdi. Daha tam olarak bütün ürünleri alamasak da ilerleyen zamanlarda birçok ürünü ülkemize özel fiyatlarla satın alabileceğiz. Kargo fiyatlarına geri dönecek olursak, standart bir kargo seçeneğine 4,90 Türk Lirası öderseniz, 2-3 iş günü içerisinde siparişiniz elinize ulaşır. Kırsal bölgeler için ise bu süre 3-7 iş günü kadar uzuyor.


 Amazon'un yapay zekası Alexa, ürkütücü söylemlerde bulundu Amazon'un yapay zekası Alexa, ürkütücü söylemlerde bulundu
Amazon'a şok suçlama!Amazon'a şok suçlama!
Amazon'un yükselişi durdurulamıyor!Amazon'un yükselişi durdurulamıyor!

PAYLAŞ