Türkiye'de her 10 kişiden 6'sı, tanışma uygulamaları kullanıyor - Haberler - indir.com

Türkiye'de her 10 kişiden 6'sı, tanışma uygulamaları kullanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-27 13:30:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Uygulama

Uygulama mağazaları artık her ihtiyaca göre bir uygulama barındırıyor ve uygulamalar insanlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Bu uygulamalar arasında günümüzde en popüler olanlarından birisi tanışma uygulamaları. Bu anlamda kullanıcılara sunulan çok sayıda tanışma uygulaması seçeneği bulunuyor. Tanışma uygulamaları ülkemizde de oldukça fazla ilgi gören uygulamalar arasında.

Medya sektörünün en önemli isimlerinden biri olan Ajans Press, uygulamalar üzerine bir araştırma yaptı ve bu araştırma sonucunda, ülkemizde tanışma uygulamalarının kullanım oranları da ortaya çıkmış oldu. Ajans Press tarafından paylaşılan bilgilere bakılırsa, Türkiye'de her 10 kişiden 6'sı,  tanışma uygulamalarını kullanıyor.

Türkler, ilk randevuda karşılıklı çekime önem veriyor

ITS Medya ve Ajans Press tarafından, yazılı basın üzerine gerçekleştirilen araştırma sonucu, basın ile paylaşıldı. Araştırma kapsamında mobil uygulamalar incelendi. 2018 yılında toplamda 3 bin 225 haber yansıması olduğu görüldü. Geçtiğimiz yıla göre bu rakamın düştüğü, geçen yıl 4 bin 518 olduğu açıklandı. Araştırmada dikkat çeken bir diğer detay, medyaya yansıyan haber başlıklarının her 10'undan 3'ünde, yeni biriyle tanışmak adına tanışma uygulamalarının en iyi yöntem olduğunun söylendiği yönünde. Raporda çıkan bir diğer sonuca göre, araştırmaya dahil olanların yarısından fazlası, ideal tanışma yönteminin arkadaş aracılığı ile olacağını söylüyor. Eğitime önem veren kesimin yüzdesi, 65, ortak ilgi alanlarına bakanlar 64,  dış görünüşe bakanların yüzdelik oranı ise 61.

Uygulama, 18-50 yaş aralığındaki kişiler tarafından tercih ediliyor

ITS Medya ve Ajans Press, araştırmalarını tanışma uygulaması happn ve medya başlıkları üzerinden giderek yaptı ve tanışma uygulamalarını 18  - 50 yaş aralığının kullandığını saptadı. Uygulamayı kullanan erkek yüzdesi 67 iken kadınların kullanım oranı yüzde 54. Mobil tanışma uygulamalarının 40 ülkede toplamda 50 milyon kullanıcıya ulaştığı da söylendi. Bu kullanıcıların yüzde 74'ü uygulamayı kullandığını arkadaşlarından gizlemezken, yüzde 19'u ailesinden gizliyor.





PAYLAŞ