Türkiye’de eylül ayında sadece bir Samsung modeli Android 10 alacak - Haberler - indir.com

Türkiye’de eylül ayında sadece bir Samsung modeli Android 10 alacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-04 13:30:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Akıllı Telefonlar

Güney Kore merkezli ve dünyanın en çok tercih edilen teknoloji markalarından birisi olan Samsung, Android 10 konusunda yeni adımlar atmaya ara vermeden devam ediyor. Türiye'de bu ay bir cihaz daha Android 10'a geçiş yapıyor.

Samsung Türkiye temmuz ayı içerisinde Galaxy A10, Galaxy Tab S4, Galaxy Tab A ve Galaxy Tab S5e gibi modellerine Android 10 gönderdi. Samsung ağustos ayında ise ise Android 10’a Galaxy J4, Galaxy J8, Galaxy M10, Galaxy Tab S4 ve Galaxy Tab A modelleri yeni sürüme geçiş yaptırdı. Mayıs, haziran ve temmuz aylarında 15'e yakın cihaza Android 10 veren firma, Android 11 öncesinde güncelleme planlarını tamamlamaya gayret ediyor. Bu bağlamda da yeni sürüme geçen son akıllı telefon modeli Galaxy M10 olmuştu. Eylül ayında yeni sürüme geçecek olan tek cihaz ise Galaxy J6+ modelinin olacağı söyleniyor. Bu modelin Türkiye'deki sahipleri şu an için OTA güncellemesini heyecanla bekliyor.

Samsung Galaxy S10 serisine One UI 2.5 güncellemesi geldiSamsung Galaxy S10 serisine One UI 2.5 güncellemesi geldi

Cihazlara gelecek Android 10 temelli Samsung One UI 2.0 arayüz neler getiriyor? 

Belirli tasarım unsurları göze daha güzel gelecek şekilde güncellenen arayüz, bu defa dikkat dağıtan detayları ortadan kaldırma konusunda öncekine göre daha iyi görünüyor. Firmanın bu özellik ile çalıştığı ve birçok unsuru sadeleştirdiği açıklanıyor. Ses göstergesi dahil birçok arayüz göstergesini küçülten şirket, arayüzün artık daha doğal bir kullanım sunduğunu da aktarıyor. Tek elle kullanımı daha da kolay bir hale getirmesi sevindiren sürüm, birçok simgede daha canlı renkler kullanıyor. Hareketli simgeler taşıyan ve koru arayüzü daha fazla yere/uygulamaya genişleten One UI 2.0 genel olarak beğeniliyor.



PAYLAŞ