Türkiye’de Android 10 alacak Samsung telefonlar - Haberler - indir.com

Türkiye’de Android 10 alacak Samsung telefonlar

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-18 23:28:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Soru-Cevap

Ülkemizde Android 10 alacak olan Samsung akıllı cep telefonu modelleri için resmi site üzerinden bir güncelleme yapıldı. Bildiğiniz üzere Güney Koreli teknoloji devi Samsung, Android 10 güncellemesi konusunda büyük ve emin adımlar atıyor. Birçok akıllı cep telefonunuza güncelleme göndermeyi devam ettiren şirket, Türkiye'yi de unutmuyor. Şirketin resmi Güncelmiyiz.com internet sitesinden elde edilen bilgilere göre gelecek günlerde birçok cihaz daha Android 10 güncellemesi ile yenilenecek.

Konu ile ilgili aktarılan bilgilere baktığımızda yeni sürüme Türkiye'de 15 Ocak ve 14 Mart 2020 tarihleri arasında Galaxy Note 9, Galaxy S9, Galaxy S9 Plus ve Galaxy A30 modelleri yeni sürüme geçiş yapacak. 16 Ocak - 16 Şubat tarihleri arasında ise Galaxy M20‘nin Android 10 güncellemesi ile yenilik kazanacak. 1 Mart - 1 Nisan 2020 tarihler arasında ise Galaxy A80 adlı akıllı cihaz Android 10 sürümü ile güncellenirken, Galaxy A70 adlı akılı cihaz ise 1 Nisan - 1 Mayıs 2020 tarihleri arasında Android 10 güncellemesine Galaxy Tab S6 tabletinde geçiş yapacağı söyleniyor. 

Samsung One UI Beta 2 YayınlandıSamsung One UI Beta 2 Yayınlandı

Samsung One UI 2 arayüzlü Android 10 güncellemesi neler sunuyor?

Android 10 temelli olan güncelleme Samsung One UI 2 arayüzü ile beraber karşımıza çıkıyor. SDC 2019 kapsamında tanıtımı gerçekleşen bu yeni One UIilk sürümden çok da farklı özelliklere sahip değildir. Yeni sürümün belirli tasarım unsurları yeni tasarımın göze daha güzel gelecek şekilde güncellenen arayüz bu seferki yeniliği ile beraber dikkat dağıtıcı unsurları ortadan kaldırmak konusunda çok daha başarılı hareket etmiş gibi gözüküyor. Şirket bu özellik üzerinde çalıştığı ve bu konu hakkında da yaptığı değişiklikler ile beraber yeni arayüz ile karşılaşıyoruz. 

Cihazın ses göstergesi de içinde olmak üzere birçok arayüz göstergesinin küçülten şirket, yeni arayüzün çok daha doğal ve kullanışlı olduğunu gösteriyor. Tüm bunların yanı sıra aynı zamanda tek elle kullanımı da daha kolay hale getirmek için yapılan değişiklikler kullanıcı tarafından sevindiren bir haber olup birçok simgede ise daha canlı renkler kullanılıyor. Hareketli simgelere sahip olan söz konusu bu yeni arayüz fazla yere yani uygulamaya genişleten Samsung One UI 2, genel olarak kullanıcılar tarafından beğeni toplayan ve oldukça kullanışlı seçenekler üzerine kuruludur. Eski tasarımın üzerinde pek değişiklik yapılmamış olsa da yeni seçenekler, sade bir kullanış ve olduğundan daha fonksiyonel bir kullanım sunan One UI 2 arayüzü yakın zaman içerisinde birçok kullanıcı tarafından kullanılmaya başlanacak. Kısa süre sonra yukarıda saydığımız tüm cihazlar yeni arayüzüne kavuşacaklar.  

 


Samsung One UI, Batarya Yeniliği İle GeliyorSamsung One UI, Batarya Yeniliği İle Geliyor
Samsung One UI'yı En İyi Arayüz Yapan 4 ÖzellikSamsung One UI'yı En İyi Arayüz Yapan 4 Özellik
Samsung One UI Arayüzünde Saat Ekranının Sağına Nasıl Taşınır?Samsung One UI Arayüzünde Saat Ekranının Sağına Nasıl Taşınır?

PAYLAŞ