Türkiye zamanını Facebook ve Instagram ile geçiriyor! - Haberler - indir.com

Türkiye zamanını Facebook ve Instagram ile geçiriyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-19 15:10:00
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Donanım

Türkiye'nin gençleri ve yaşlısı sosyal medyada! Türkiye neredeyse Facebook ve Instagram ile yatıp kalkıyor. İşte Türkiye'de sosyal medya kullanım ortalaması!

Küresel internet raporları 2019 yılının Ekim verilerini açıkladı, bu verilere göre Türkiye'de sosyal medya kullanıcı sayısı da ortaya çıktı. Şaşırtmayan bu sonuçlara göre Türkiye Facebook ve Instagram ile yatıp kalkıyor. İşte sonuçlar!

Zamanı Geriye Alan Sosyal Medya Uygulaması: TimehopZamanı Geriye Alan Sosyal Medya Uygulaması: Timehop

Türkiye'de sosyal medya kullanım sayısı

Türkiye'de en çok kullanılan sosyal medya platformları,sizin de bildiğiniz üzere Facebook ve hemen peşinden gelen Instagram. Bu iki platformun sonrasında ise Twitter ve Snapchat geliyor. Aslında uygulama listesine baktığımızda şaşırmamız gereken herhangi bir durum yok çünkü, dünya sıralamasına baktığımızda bu listede yer değiştiren tek platform Instagram ve Twitter oluyor.

Yarımızdan fazla sosyal medya kullanıyor!

Türkiye'nin neredeyse yarısından çoğu facebook kullanıcısı olduğu analiz edildi. Türkiye'de Facebook kullanıcı sayısı "43 milyon" olarak belirlenirken, Instagram kullanıcı sayısı "37 milyon", Türkiye'den en fazla Facebook kullanan şehir ise kuşak olarak da geniş olan İstanbul kayıtlara geçerken, İstanbul'da kayıtlı 11 milyon kullanıcı olması da gözlerden kaçmadı.

Haber için Twitter

PRNet ve Ajans Press’in konuyla alakalı gerçekleştirdiği medya incelemelerinde, yazılı basına yansıyan haber sayıları da belli oldu.

2018 yılı içerisinde yapılan incelemede, sosyal medya hakkında 150 bin 610 haber yansımaları tespit edildi. Sosyal medya mecralarının da konuşulma oranları belli olmuşken, hakkında en fazla haber yapılan mecranın 30 bin 752 haberle Twitter olduğu tespit edildi. Twitter’ı, 26 bin 757 haberle Facebook, 8 bin 838 haberle Youtube, 7 bin 502 haberle Whatsapp, bin 69 haberle Snapchat ve 331 haberle de Linkedin takip etti.

Dünyada sosyal medya kullanımında ilklerdeyiz!

Türkiye sosyal medya kullanımında dünya üzerinde önemli bir yere sahip, Facebook bazında dünya genelinde 9.sıraya yerleşti. Twitter’da ise 8,8 milyon kullanıcısı olan Türkiye, dünya genelinde 5.sırada görülürken, Linkedin’de 6,9 milyon kullanıcı sayısıyla 15, Snapchat’te ise 8.5 milyon kullanıcı sayısıyla dünya genelinde 10.sırada yerimizi aldık.


Sosyal Medyada En Hızlı Büyüyen Platform 'Instagram'Sosyal Medyada En Hızlı Büyüyen Platform 'Instagram'
Yalnızlar için Sosyal Medya Uygulaması: LonelyYalnızlar için Sosyal Medya Uygulaması: Lonely
Sosyal Medya Takip Uygulaması SocialifeSosyal Medya Takip Uygulaması Socialife

PAYLAŞ