Türkiye Varlık Fonu, Turkcell hisselerini satın alıyor - Haberler - indir.com

Türkiye Varlık Fonu, Turkcell hisselerini satın alıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-18 09:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

İsveçli Telia, Turkcell hisselerini satmak istiyor. 530 milyon Dolar değerindeki hisselerin Türkiye Varlık Fonu'na satış işlemleri için görüşmeler sürdürülüyor.

Telekom şirketi Turkcell'in İsveçli ortağı Telia, mevcut hisselerini satabilmek için görüşmelere başladı. Türkiye Varlık Fonu isimli şirket, Telia’nın hisselerini satın almak istiyor.

Huawei Nisan ayında akıllı telefon sektörünün lideri olduHuawei Nisan ayında akıllı telefon sektörünün lideri oldu

Telia, Turkcell'in yüzde 24'lük hissesini elinde bulunduruyor. İsveçli şirket 530 milyon Dolar değerindeki bu hisseleri Türkiye Varlık Fonu'na devretmek üzere. Turkcell’in yüzde 51’lik hissesi ise Turkcell Holding’in elinde.

Türkiye Varlık Fonu, 2016 yılında hükumet tarafından kuruldu. Şirket başkanlığını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yürütüyor. Kamuya bağlı şirketlerin piyasa değerini artırmak amacıyla kuruldu. Çaykur, THY, TCDD, Halkbank, Türkiye Petrolleri, PTT gibi şirketler Varlık Fonu bünyesine alındı.

Telia’dan yapılan açıklama şöyle

Telia Company, Turkcell Holding’teki payının potansiyel olarak elden çıkarılmasıyla ilgili medyada yapılan spekülasyonlara dikkat çekerek, Turkcell’deki dolaylı payının yaklaşık 530 M USD için potansiyel olarak satışı ilgili görüşmelerin halen devam ettiğini teyit edebilir.

Müzakereler halen devam etmekte ve ileri bir aşamadadır, ancak henüz bir anlaşmaya varılamamıştır. Telia Company’nin bu aşamada başka yorumu bulunmamaktadır ancak uygun olduğunda ve gerektiğinde daha fazla iletişim kuracaktır. Telia Company, Çukurova, LetterOne ve Telia Company’ye ait bir holding şirketi olan Turkcell Holding’in yüzde 47,1’ine sahiptir. Holding ise Turkcell’in yüzde 51’ne sahiptir.

 



PAYLAŞ