“Türkiye Uçan Arabalarda Zirveye Oynayacak” - Haberler - indir.com

“Türkiye Uçan Arabalarda Zirveye Oynayacak”

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-08 10:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, uçan arabalar ile ilgili yaptığı açıklamalarda Türkiye'nin bu sektörde zirveye oynayacağını söyledi. 

Yerli otomobil projesinin devam ettiği Türkiye'de, hedef uçan arabalar. Geçtiğimiz günlerde özel bir protokolün imzalanmasının ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yaptığı açıklamalar ile Türkiye'de gündem yarattı. 

"Uçan arabalarda dünya liderliğine oynayacağız"

Geçtiğimiz günlerde benzer açıklamalar Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay tarafından yapılmıştı. Bu açıklamalara değinerek konu ile ilgili düşüncelerini aktaran Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank “Uçan araçlarda dünya liderliğine oynayan bir Türkiye olacak" dedi. Bunun üzerine yine bir grup, akıllarınca bu sözle alay etmeye kalktılar. Ben buradan Cumhurbaşkanı yardımcımızın ifadesini gerçekten altını çizerek tekrarlamak istiyorum. Türkiye kendine inanmış, ufku samanyolu galaksisi kadar geniş, çalışkan gençleriyle uçan arabalarda da dünya liderliğine oynayacak. Nasıl ki insansız hava araçlarındaki başarımız şu anda tüm dünyanın dilindeyse, tüm yenilikçi alanlarda da gençlerimizle birlikte iddiamızı kanıtlayacak başarı hikayelerini yazacağız. Biz bu başarı hikayelerini yazacağız. Bizim potansiyelimiz bunları yapmaya kadir, çünkü biz gençlerimize güveniyoruz." dedi.

Türkiye'nin uçan araba projelerinin yanı sıra kullanımda olacak uçan arabaları ile sektörde oldukça söz sahibi olacağını dile getirerek bu alana farklı bir bakış açısı sunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı, kısa süre içerisinde sosyal ağlarda da en çok konuşulan isimlerden birisi oldu. 

Gökyüzü Gözlem Şenliği 12 - 15 Ağustos’ta 

Açıklamalarında geçtiğimiz yıl yapılamayan Gökyüzü Gözlem Şenliği’ne dair de gelişmelere yer veren Bakan Varank, etkinliğin bu yıl gerçekleştirileceğini söyledi. Üstelik açıklamalara göre etkinlik Uluslararası Gökyüzü Gözlem Şenliği olarak adlandırılacak ve uluslararası bir katılım ile gerçekleştirilecek.  Bu bakımdan mevcut etkinliğin önceki yıllara göre daha fazla katılım ile gerçekleşmesi bekleniyor. 





PAYLAŞ