Türkiye Stadyumlarında Yüz Tanıma Sistemi Olacak - Haberler - indir.com

Türkiye Stadyumlarında Yüz Tanıma Sistemi Olacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-26 09:32:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bildiğiniz üzere yüz tanıma sistemi dünya çapında en büyük güvenlik önlemlerinden bir tanesi. Türkiyede Passolig sistemiyle ilk kez stadyumlarda yüz tanıma teknolojisi gündeme gelmiş ancak o dönemlerde, bazı yasal nedenlerden dolayı yüz tanıma sistemine geçiş yapılamamıştı. Ancak bu teklif geçtiğimiz günlerde yeniden gündeme geldi. Dünya çapında bir uygulama olmaya başlayan yüz tanıma sistemi ile ilgili olarak TBMM’ye bir teklif sunuldu. 

Türkiye Stadyumlara Girişlerde Yüz Tanıma Sistemini Kullanabilir 

Yüz tanıma teknolojileri, gizlilik sorunlarını beraberinde getiriyorYüz tanıma teknolojileri, gizlilik sorunlarını beraberinde getiriyor

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Yüz Tanıma Sistemi İle Korunacak

Türkiye’de stadyumlara girişlerde yüz tanıma sistemine geçiş yapılmasının, şiddeti azaltacak bir etkiye sahip olduğunu ifade eden ve bazı değişiklikleri de içeren bu yeni teklif kabul edildiği takdirde, artık Passolig kartları olması gerektiği gibi sadece kişiye özel olarak, bir başkasının Passolig kartını kullanarak maçlara girmek de tamamen ortadan kalkacak.  

Panasonic derin öğrenmeli yüz tanıma teknolojisini gün yüzüne çıkarıyor

Bu sistem yurt dışında, stadyumlarda işlenen suçları tespit edebilmek adına kullanırken, Türkiye’de aynı zamanda, Passolig kartlarının izinsiz kullanımında da kullanılacak olan bir sistem. Ancak sistemin önümüzdeki senelerde değişken amaçlarla da kullanılabilmesi durumu söz konusu olmakla birlikte, stadyumlarda yaşanan kavgalar içinde caydırıcı bir etkiye sahip olması söz konusu. 

Yüz tanıma sisteminin bu alanda kullanılması ilk olarak 2016 senesinde yapılan Rio Olimpiyatlarında test edilmişti. Bu sistem 2020 senesinde de Tokyo’da düzenlenecek olan Tokyo Olimpiyatlarında, hem stadyuma girişlerin kontrol altında olması hem de şehirde güvenliğin sağlanması amacıyla kullanılacak. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Yüz Tanıma Sistemleri, Fotoğraflar İle Kandırılabilir Mi?Yüz Tanıma Sistemleri, Fotoğraflar İle Kandırılabilir Mi?
San Francisco'da Yüz Tanıma Teknolojisini YasaklıyorSan Francisco'da Yüz Tanıma Teknolojisini Yasaklıyor

PAYLAŞ