Türkiye sosyal medya düzenlemesinin planı ortaya çıktı - Haberler - indir.com

Türkiye sosyal medya düzenlemesinin planı ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-27 11:00:08
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Türkiye’de sosyal medya üzerine yeni bir düzenleme planı gündeme geldi. Bu kapsamda ilk planlar ise ortaya çıkmaya başladı. Ülkemiz için sosyal medya kanallarına yönelik bir düzenleme geleceği uzun bir süredir bekleniyordu. Yapılan resmi açıklamaların üzerine ise Türkiye’nin Almanya modeline geçiş yapması bekleniyor. Kaynaklara göre Fransa, İngiltere, Almanya ve AB ülkelerinin yaptığı sosyal medya çalışmalarını da inceleyen hükümet, Türkiye’ye özel bir model getirmeyi hedefliyor. Burada ise Almanya modelinin daha yakın olduğu ve bazı cezai yaptırımların gelmesi bekleniyor.

Konu hakkında ise Ali Özkaya, Pek çok AB ülkesi Türkiye ile aynı tehdidi yaşıyor. Toplumun geniş kitlelerini baskı altına alıyor, normal hayatta suç olan sosyal medyada da suç fakat fake hesaplar nedeniyle suçla etkin mücadele yapılamıyor. Bu çözülmeli, herkesin kimliği bilinmeli. Sosyal medyada bir yalan haberi ya da terör suçunu, dezenformasyonu milyonlarca insan duyuyor” dedi.

Donald Trump tüm sosyal medya platformlarına dava açtı!Donald Trump tüm sosyal medya platformlarına dava açtı!

Türkiye’ye yeni sosyal medya düzenlemesi geliyor

Almanya’nın terör ve şiddetle ile alakalı 2017’de ceza kanununu değiştirerek 4 başlıkta yaptığını belirten Özkaya, “Bunlar ‘terör’, ‘cinsel suçlar ve pornografi’, ‘din ve vicdan özgürlüğüne hakaret’, ‘yalan haber, dezenformasyon ve mezenformasyon.’ Dezenformasyon, yalanın bilerek yaygınlaştırılması, mezenformasyon ise bilmeden yaygınlaştırılması. Bizde de bu başlıkları göz önüne alarak çalışma yapılıyor” dedi. Açıklamasına ise şöyle devam etti, “Almanya’da kanunda gösterilen hukuka aykırı içerik tespit edildiğinde, içeriğin yayından kaldırılması için sosyal ağ işletmelerine 24 saat süre tanınıyor. “Aksi takdirde 50 milyon euroya kadar para cezası kesiliyor.”


Sosyal medya denetimi için RTÜK benzeri bir kuruluş kurulabilirSosyal medya denetimi için RTÜK benzeri bir kuruluş kurulabilir
Activision Blizzard'ın sosyal medyadaki taciz iddiaları gündeme oturduActivision Blizzard'ın sosyal medyadaki taciz iddiaları gündeme oturdu

PAYLAŞ