Türkiye patent hazırlamada 9. sıraya yükseldi - Haberler - indir.com

Türkiye patent hazırlamada 9. sıraya yükseldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-09 13:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

TÜRKPATENT şirketi bu sene içerisinde toplam olarak 887 tane patent hazırladı. Senenin ilk 6 ayı içerisinde hazırlanan rapor sayısı yaklaşık olarak 2019 yılının tamamına denk. Bu oran Türkiye'yi 9. sıraya yükseltmeye yetti.

Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) Başkanı Habip Asan, Twitter hesabından paylaşım yaparak TÜRKPATENT'in bu yıl içerisinde hazırlanan patent sayısı açıksından dünyada 9. sıraya yükselme başarısını gösterdiğini açıkladı.

TikTok veri ihlalleri sonrasındaki zararı şirketi etkileyecekTikTok veri ihlalleri sonrasındaki zararı şirketi etkileyecek

Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) verilerine göre 7 Temmuz tarihinde uluslararası patent raporu hazırlamada 1. Sırada Avrupa Patent Ofisi yer alıyor. 2. sırada Çin, 3. Sırada ise Japonya’nın patent ofisleri bulunuyor. Türkiye'nin patent ofisi TÜRKPATENT, 2019 yılının tamamında 997 adet patent raporu hazırlamış ve 10'da kendisine yer bulamamıştı. Bu yıl koronavirüs salgınına rağmen ilk 6 ay içerisinde neredeyse geçtiğimiz senenin tamamı kadar rapor hazırlama başarısını gösterdi. Türkiye 2020 yılında 888 adet rapor hazırlandı ve 9. sıraya yükseldi.

Sıralamada Türkiye’nin üstünde sırasıyla 1033 patent ile Avustralya, 1207 patent ile Kanada ve 2090 patent ile Rusya bulunuyor. Türkiye’nin hedefinde Kanada’yı geçip 7. sıraya yerleşme hedefi var. TÜRKPATENT Başkanı Habip Asan, yılı 7. sırada bitirmenin sürpriz olmayacağını ifade etti.

 





PAYLAŞ