Türkiye kripto para kullanımında dördüncü sırada - Haberler - indir.com

Türkiye kripto para kullanımında dördüncü sırada

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-22 10:01:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Kripto Para

Bitcoin’deki dalgalanma son hız devam ederken dünya çapında en çok kripto para kullanan ülkelerin yer aldığı bir rapor yayımlandı. Rapor’da yer alan bilgilere göre Türkiye dünyanın en çok kripto para kullanan dördüncü ülkesi.

Son birkaç sene içinde yaşanan gelişmelerle kripto para piyasası dünyanın en çok konuşulan gündem konularından biri haline geldi. Son dönemlerde kripto paralar her ne kadar büyük bir yükselişe geçse de kripto paralar hala büyük bir kesim için 'güvensiz' ve hatta para birimi de değil.

Bitcoin'den yeni bir rekor gelebilirBitcoin'den yeni bir rekor gelebilir

Tabi tüm bu tartışmalar devam ederken, kripto paralar kendi piyasalarını oluşturdular ve artık pek çok alanda kullanılabilir duruma geldi. Dünya Ekonomik Forumu da (World Economic Forum) bu noktaya değinen bir araştırma yaparak dünyanın en büyük 74 ekonomisi olan Avrupa, Amerika, Asya ve Afrika ülkelerini inceleyerek kripto paraların ülkelere göre kullanım oranlarını açıkladı.

Ülkelerin kripto para kullanım oranları açıklandı

Yapılan araştırmaya göre, kripto paraların en yoğun şekilde kullanıldığı ülkeler Afrika ve Asya ülkeleri. Listenin ilk sırasında yüzde 33'lük bir kullanım oranıyla Nijerya yer alıyor. Nijerya'yı yüzde 21'lik kullanım oranı ile Vietnam, yüzde 20 ile Filipinler takip ediyor. Türkiye ise listede yer alan 74 dünya ülkesi arasında dördüncü sırada karşımıza çıkıyor. Avrupa'da ise kripto para kullanım oranı ise yüzde 16.

Bitcoin hızla yükselmeye devam ediyor

Güneydoğu Asya ve Afrika ülkelerinden sonra ise listede Latin Amerika ülkeleri yer alıyor. Yüzde 16 kripto para kullanımıyla Peru dünya genelinde beşinci sıraya yerleşirken Brezilya, Kolombiya, Arjantin, Meksika ve Şili gibi ülkeler de çift haneli kullanım oranlarına ulaşmış durumda. Kullanımın en düşük olduğu iki ülke ise Danimarka ve Japonya. Bu iki ülkede kripto para kullanım oranı yüzde 4 olarak karşımıza çıkıyor.

Bunun yanı sıra Avrupa’da da kripto para kullanım oranı pek yüksek değil. Yayımlanan listede yer alan en yüksek kullanım oranına sahip iki Avrupa ülkesi ise İsviçre ve Yunanistan.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, kripto paralarla ilgili yeni bir düzenleme getirmeyi düşündüklerini belirtmiş  'Kripto para bir para birimi değil. Oldukça spekülatif bir varlık' ifadelerini kullanmıştı.

 

 


Bitcoin ilk kez 50 bin dolar barajını gördüBitcoin ilk kez 50 bin dolar barajını gördü
Bitcoin'den yeni rekor: 51 bin doları geçtiBitcoin'den yeni rekor: 51 bin doları geçti

PAYLAŞ