Türkiye Kendi Siber Güvenlik Merkezi'ni Kuruyor - Haberler - indir.com

Türkiye Kendi Siber Güvenlik Merkezi'ni Kuruyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-11-25 16:30:33
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Donanım

Hava Elektronik Sanayii (HAVELSAN), Türkiye'de artan siber saldırılara ve tehditlere karşı 7/24 mücadele veren Siber Güvenlik Merkezi için çalışmalara başladı. Aralarında Google çalışanı olan Türklerin de yer aldığı Siber Güvenlik Merkezi ülkenin olası siber saldırılarına karşı güvenliğini sağlamak için çalışacak.

Artan siber saldırıları nedeniyle kendi güvenlik ordusunu kurmak için harekete geçen Türkiye, daha önce benzeri olmayan siber güvenlik alanında geniş çaplı çalışmanın yapılacağı bir Siber Güvenlik Merkezi kuracak. Bu doğrultuda HAVELSAN tarafından alınan karar neticesinde çalışmalara şimdiden başladı.

Son bir kaç günde yaşanan olaylar baz alındığında Türkiye'nin bir siber tehdidi altında olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerinde sürdürdüğü çalışmamalarını hızlandıran HAVELSAN, siber güvenliğin her alanında hizmet sunacak olan birim için harekete geçti. Merkez binası için inşaatına başlanan birimin önümüzdeki yılbaşında açılması planlanıyor. 

Yeni teknolojilerin geliştirileceği, tüm güvenlik sistemlerinin test ve onay işlemlerinin yürütüldüğü Siber Güvenlik Merkezi gerçek anlamda bir siber merkezi niteliği taşıyor. Birim ayrıca Cumhurbaşkanı'nı da siber tehditlere ve saldırılara karşı koruyacak.

Gelelim merkezde çalışacak kişilere. Bunun için aralarında Google çalışanları, dünya genelinde bilgisayar, bilişim alanında uzman Türk asıllı kişilerin ve ülkemizdeki uzmanların çalıştırılması hedefleniyor. İstenilen kitlenin bir araya getirilmesi halinde çalışanlara piyasanın çok daha üzerinde ücret verileceği belirtildi.





PAYLAŞ