Türkiye İnternet Kullanım İstatistikleri 2019 - Haberler - indir.com

Türkiye İnternet Kullanım İstatistikleri 2019

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-05 12:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Liste

We Are Social, her yıl yaptığı araştırmalar ile Türkiye'deki internet kullanımına ilişkin raporlar hazırlıyor. Bu yıl yayınlanan raporlar oldukça dikkat çekici içerikler içeriyor. İnternet ortamında hangi sosyal medya mecralarını daha çok kullanıyoruz, internette ortalama kaç saat vakit geçiriyoruz ve aynı zamanda bu saat dilimlerinde nelerle ilgileniyoruz gibi soruların yanıtlarını We Are Social araştırmalarında görebiliriz. Yapılan araştırmalara göre Türkiye, en aktif internet kullanımını  yapıyor. Global standartlara gerek sosyal etkileşim alışkanlıklarımız itibariyle gerek nüfus itibariyle oldukça yaygın bir şekilde kullanıyoruz. Şöyle ki bu uyum içerisinde elbette ki sosyal medya bağımlılığına bağlı çeşitli istatistik raporları da mevcuttur. We Are Social raporları genellikle her yıl Ocak ayında hazırlanıyor ve ardından da yayınlanıyor. Yapılan araştırmalar yıl boyu internet alanındaki yapılan araştırmalara ciddi kaynak sağlıyor.Geçtiğimiz Ocak ayında yayınlanan raporlar içerisinde okuyucuların dikkatini çekecek veriler içeriyor. 

Türkiye'deki aktif internet kullanıcısı ne kadar?

  • Türkiye'de yapılan son nüfus sayımlarına göre ülke de 82,44 milyon insan yaşıyor. Bu insanların %75'i ise kentte hayatını sürdürüyor. 
  • 59,36 milyon kişinin ise internete erişimi mevcut. Yani Türkiye nüfusunun %72'si aktif internet kullanıcısı olarak hayatına devam ediyor. Geçtiğimiz yıl yapılan aynı araştırmaya göre Türkiye'de 54,3 milyon internet kullanıcısı vardı.
  • Nüfusumuzun ise %93'ü yani 76,3 milyonu bir mobil cihaz kullanıcısı
  • Bunların yanı sıra ülkemizde 52 milyon sosyal medya kullanıcı bulunuyor ve bu nüfusun 44 milyonunu mobil cihazlarda sosyal medyalara erişim sağlıyor.

Türkiye'de popüler olan sosyal medyalar

  • Ülkemizde kullanılan sosyal medyalardan en çok kullanılanı %92'lik orana sahip olan YouTube.
  • Araştırmaların en ilginç içeriği ise Türkçe hizmet vermeyen Reddit'dir. Ülkemizde Reddit kullanıcısı %13'lük bir kısma sahiptir. 
  • Ülkemizde kullanılan en popüler mesajlaşma uygulaması ise beklendiği gibi elbette ki WhatsApp uygulaması olarak tespit edildi. Oran olarak ise WhatsApp %83 oranına sahip. Bu sıralamanın devamında ise Facebook Messenger ve Skype geliyor. 
  • Twitch ise Türkiye'deki internet kullanıcılarının %20'sine hitap ediyor.

Türkiye'de internette harcanan vakit

  • Türkler ortalama olarak 24 saatin 7 saat 15 dakikasını internet ortamında harcıyor. 
  • Bu süre içerisinde ortalama 2 saat 46 dakikayı sosyal medyalarda harcıyoruz.
  • Ortalama sürenin 3 saat 9 dakikasını YouTube haricinde online TV kanallarını görüyoruz. 
  • İnternette müzik dinlemeye ayrılan vakit ise günde 1 saat 15 dakika

Türkiye'de geçtiğimiz yıl kaç mobil uygulama indirildi?

  • Türkiye mobil cihaz kullanıcıları akıllı cihazlarına 2,87 milyar kez uygulama indirdi. Bu rakama aynı uygulamaların yeniden indirilmesi de dahildir. 
  • Doğrudan ya da uygulama içi satın alımlarda ise dijital hizmetlere 360,5 milyon dolar para harcandı. 

Türkiye'de internetten yapılan alışveriş ne kadar?

Türkiye olarak 2018 yılında 11,5 milyar dolarlık bir internet alışverişi söz konusu. Güncel kur değerine göre TL cinsinden 64 milyar TL gibi bir rakam ile karşı karşıyayız. İnternet ortamından satılan ürünlerin başında 5,1 milyar dolarlık bir seyahat harcaması vardır. Bunun ardından ise 2 milyar dolarla elektronik cihaz alışverişi mevcuttur. 

 





PAYLAŞ