Türkiye için özel Facebook Messenger Lite iOS yayınlandı - Haberler - indir.com

Türkiye için özel Facebook Messenger Lite iOS yayınlandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-10 11:52:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Lite uygulamalar, daha az özelliği bulunan eski donanıma yada düşük internete sahip olan cihazlar için tercih edilir. Birçok uygulamanın Lite sürümü bulunmaktadır. Firmalar tarafından yapılan Bu Lite uygulamalar, şirketlerin çözümlerinin daha geniş kitleler tarafından kullanılmasına olanak sağlıyor.

Facebook Messenger Lite iOS yayınlandı

Facebook'un uzunca bir süredir üzerinde çalıştığı Lite iOS uygulamasının Türkiye için özel olarak test edildiği ortaya çıkmıştı. Ancak firmadan daha ilginç bir hareket geldi ve sadece Türkiye'ye özel Facebook Messenger Lite iOS'u duyurdular. Daha önce Android sürümü bulunan uygulamanın iOS sürümü ilk kez Türkiye için geliştirildi. Normal iOS sürümü 140 MB olan Lite sürüm, sadece 10 MB yer kaplıyor. Yeni uygulama daha az internet kullanımı vaad ediyor. Uygulama aynı zamanda sesli ve görüntülü görüşme yapmaya imkan sağlıyor. Facebook konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmadı. Sosyal medyanın en yoğun olarak kullanıldığı ülkeler arasında bulunuyoruz. Bu yüzden böyle bir karar alındığını düşünüyoruz. Ayrıca ülkemizde telefon fiyatları oldukça uçuk seviyelerde olduğu için yeni akıllı telefon alımı bu sebeple oldukça düştü.

Facebook'tan 50 Milyon Kullanıcı Hesabı İçin Açıklama GeldiFacebook'tan 50 Milyon Kullanıcı Hesabı İçin Açıklama Geldi

Yeni akıllı telefonlar alamadığımız için daha eski modelleri kullanıyorduk. Bu sebeple Facebook, eski telefon kullandığımız için Lite uygulamasını ülkemizde özel geliştirilmiş olabilir. Facebook Messenger Lite iOS sürümünün diğer ülkeler için kullanıma sunulup sunulmayacağı şimdilik açıklanmadı. Ancak Türkiye'deki kullanım deneyiminden sonra diğer ülkelere yayılması da mantıklı gözüküyor.

iOS 9.0 ve üstü işletim sistemine sahip olan iPhone cihazlarınız için ve iPad'leriniz için kullanılabilecek olan bu uygulama iTunes üzerinden indirilebilir durumda. Facebook Messenger Lite, daha az özellik bulunduran bir sürümdür. Daha eski telefonlar, daha eski donanımlar için oldukça ideal olan bu uygulamanın asıl amacı, bu şekilde eski olan telefonlarda ve daha düşük internet bağlantılarında kullanıcıların daha yüksek performans almasını sağlamak. Ülkemizde de sosyal medya kullanım oranı bir hayli yüksek. Bu sebepten dolayı Facebook, ülkemize özel olarak Facebook Messenger Lite iOS  bu sebepten dolayı geliştirilmiş olabilir. Bu gelişmeler hakkında çok bir detay verilmedi fakat uygulama iOS platformu üzerinden kullanılabilir durumda.


İlgili uygulamalar
Facebook'un Tanışma Uygulaması Hakkında Bilmeniz GerekenlerFacebook'un Tanışma Uygulaması Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Facebook para cezasından kurtulamadıFacebook para cezasından kurtulamadı
Facebook hesabını silmek isteyenler, daha uzun süre bekleyecekFacebook hesabını silmek isteyenler, daha uzun süre bekleyecek

PAYLAŞ