Türkiye için DNS Vakti, Twitter'a Erişim Engellendi! - Haberler - indir.com

Türkiye için DNS Vakti, Twitter'a Erişim Engellendi!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-07-22 11:31:04
Editör : Münevver SEZER
Kategori : Sosyal Medya

Türkiye'deki internet kullanıcılarının aşina oldukları Twitter'a erişim engellemesi yine gündemde. Bu defa 20 Temmuz'da Suruç'ta yaşanan katliam yüzünden Twitter'ın erişime kapatılacağı yönünde duyumlar almaya başladık.

Henüz Twitter ile ilgili yasal bir karar açıklanmadığı gibi TİB'in Erişim Engelleme Karar Sorgulama sayfasında da konuyla ilgili bir karar gözükmüyor. Ancak sosyal medya'daki paylaşımlara göre bazı kullanıcılar TTNET, Avea, Vodafone ve UyduNet gibi servis sağlayıcılar üzerinden Twitter'a giremediklerini söylüyorlar.

Engellemeyle ilgili aldığımız bilgilere göre; Suruç'ta yaşanan patlamayla ilgili olarak Twitter'dan 50 tweet'in kaldırılması talep edilmiş. Twitter işlemi gerçekleştirmiş ancak içerikler mahkeme tarafından kontrol edilmediği için engelleme kararı alınmış.

Eğer karar açıklanır ve Twitter erişime kapanırsa Türkiye için DNS ve VPN vakti demektir. Herhangi bir engelleme durumunda Twitter'a DNS ayarlarını değiştirerek ya da En iyi VPN yazılımlarını kullanarak kolaylıkla erişebilirsiniz.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ