Türkiye İçin 5G Geçiş Tarihi Açıklandı - Haberler - indir.com

Türkiye İçin 5G Geçiş Tarihi Açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-20 12:03:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Teknoloji dünyasının önemli hamlelerinden birisi olacak olan 5G için şirketler çalışmalar ve geliştirmelerini sürdürüyor. Özellikle son dönemde odaklanılan konulardan olan 5G teknolojisi için alt yapı çalışmaları ve geliştirmeler şirketler tarafından gerçekleştirilmeye devam ediliyor. Bu yeni teknoloji bağlantı teknolojileri ve hızı noktasında hayatımıza önemli bir etki edecek. Ülkemizde de aktif olacak 5G teknolojisine geçiş tarihi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olan Cahit Turhan tarafından resmi olarak açıklandı. Bakan Cahit Turhan tarafında yapılan açıklama ile beraber hayatımızda önemli hamlelerden birisi olacak yeni bağlantı teknolojisi 5G’nin ülkemizde aktif olacak tarih açıklandı. Gelin şimdi bu detaylara göz atalım.

Türkiye’nin 5G Geçiş Tarihi

Qualcomm 5G teknolojisi neleri değişterecek?Qualcomm 5G teknolojisi neleri değişterecek?

Bakan Turhan yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi; “Biz 5G’yi dünyada ilk kullanan ülke olmak için programımızı yaptık. 2020’de 5G hizmetini topluma sunmayı planlıyoruz.” Bu yeni bağlantı teknolojisini dünya üzerinde ilk kullanan ülkelerden birisi olacaklarını dile getiren Bakan Turhan, bu teknolojiye Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Haberleşme Teknolojileri Kümelenmesi ile beraber tamamen yerli ürünlerin geçiş yapacağı ifade edildi. 5G Teknolojisinin ülkemizde aktif olması ile beraber yerli üretim ve cihazların bu teknolojiyle uyumlu olması sağlanacak ve bu teknolojiye geçiş yapılacak.

Diğer yandan ülkemizdeki iletişim sistemlerini tamamen yerli olarak piyasaya sunma hedeflerini de belirtirken, TÜBİTAK desteği ile beraber çok daha başarılı işlere imza atılacağı dile getiriliyor. Bu teknolojiye geçiş için yapılacak ödenek rakamlarına belirtilirken bu noktada yaklaşık 253 milyon TL’lik bir yatırımın yapılacağı ifade ediliyor. Ayrıca ülkede yer alacak tüm alt yapı hizmetlerinin yerli üretim ürünlerinden olacağı ifade edildi. Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom tarafından bu teknoloji desteklenecek ve dünya genelinde ülkeler 2022 yılında 5G’ye geçiş yapacakken Türkiye ise ilk ülkelerden olarak 2020 yılında bu teknolojiye geçiş yapmış olacak.


Samsung ve Qulcomm 5G Teknolojili İşlemciler ÜretecekSamsung ve Qulcomm 5G Teknolojili İşlemciler Üretecek
Huawei 5G Teknolojisinde Piyasayı Domine Etmek İstiyorHuawei 5G Teknolojisinde Piyasayı Domine Etmek İstiyor

PAYLAŞ