Türkiye Düşük Bütçeli 5G Yöntemi Arıyor - Haberler - indir.com

Türkiye Düşük Bütçeli 5G Yöntemi Arıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-17 16:31:02
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Türkiye’de 5G teknolojisi çalışmaları devam ederken, altyapı konusunda ilerlemekteyiz. Türk Telekom CEO’su olan Paul Doany ise Türkiye’de 5G ismiyle nitelendirilen yeni nesil telsiz iletişim teknolojisine geçilmesinin maliyetinin oldukça düşük olacağını ifade etti.

Tüm dünya şu anda alt yapısı kurulmaya başlanan 5G teknolojisi için büyük paralar harcıyor. Hatta bazı ülkeler şu anda yeni nesil teknolojiyi şimdiden ticari kullanıma açmış durumda. Türkiye’de ise 5G teknolojisi çalışmaları devam ederken, altyapı konusunda ilerlemekteyiz. Türk Telekom CEO’su olan Paul Doany ise Türkiye’de 5G ismiyle nitelendirilen yeni nesil telsiz iletişim teknolojisine geçilmesinin maliyetinin oldukça düşük olacağını ifade etti. Bunu ifade ederken de daha önceki teknolojik alt yapılar ile kıyasladı.

5G Ağlarının Tehlike Yaratabileceği İddia Ediliyor5G Ağlarının Tehlike Yaratabileceği İddia Ediliyor

5G Teknoloji’si ne zaman devreye girecek?

Türkiye’de en erken 2020 senesinde yapılması planlanan 5G ihalesi hakkında açıklama yapan Türk Telekom CEO’su olan Paul Doany, “Şu andaki (4.5G lisans) anlaşmamız aslında belirli bir teknolojiye bağımlı değil. Tüm işletmecilerin ihtiyacı olan maliyet, sadece etkin şekilde devreye alabileceğimiz bir miktar frekans. Bunun için de pek fazla ödeme yapmamız gerekeceğini sanmıyorum." şeklinde konuştu. Türkiye’de bütün işletmelerin şu anda kullandığı 4.5G Teknolojisi olarak bilinen telsiz iletişim teknolojisinin kullandığı frekansların bazıları, yeni nesil teknoloji olarak adlandırılan 5G teknoloji içinde kullanılacağını siz değerli okurlarımıza hatırlatalım. Fakat şunu bilmemiz gerekiyor ki bu teknolojini verimli bir şekilde kullanılabilmesi için elbette yeni frekanslara da ihtiyaç duyulacaktır. İhtiyaç duyulacak olan bu frekanslar ise ihale yöntemi ile operatör olan şirketlere dağıtılacaktır.

 

 

 


5G Teknolojisi İçin En Çok Patent Huawei'nin Elinde5G Teknolojisi İçin En Çok Patent Huawei'nin Elinde
Huawei Mate X 5G Hız Testi Sonucu Göz KamaştırıyorHuawei Mate X 5G Hız Testi Sonucu Göz Kamaştırıyor

PAYLAŞ