Türkiye 2019 Black Friday satış rakamları açıklandı - Haberler - indir.com

Türkiye 2019 Black Friday satış rakamları açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-02 19:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz hafta büyük reklamlar ve indirimlere sahne olan Black Friday günleri gerçekleşti. Bu günler sonrasında Türkiye’deki Black Friday verileri belli oldu. Buna göre ülkemiz, kampanyalar kapsamında yüzde 45 oranında daha fazla alışveriş gerçekleştirdi. Yapılan alışveriş sayısı ise 2 milyon 265 bin rakamını aşmış durumda. Dünya genelinde Kasım aylarında gerçekleşen alışveriş çılgınlıklarına Türkiye’de dahil oldu. Çeşitli indirim ve fırsatlara sahne olan Black Friday için Türkiye verileri kamu ile paylaşıldı. Rapor sonuçları ise oldukça dikkat çekici diyebiliriz.

Türkiye’deki Black Friday Verileri

Kara Cuma nedir? Black Friday nedir? Neden indirim yapılır?Kara Cuma nedir? Black Friday nedir? Neden indirim yapılır?

Buna göre normale göre bu kampanya günlerinde daha fazla alışveriş yapıldığını görüyoruz. Kampanyalar kapsamında geçen yıla göre vatandaşların alışveriş oranı yüzde 45 olarak artmış durumda. Bu kampanyalar kapsamında ise alınan sipariş sayısı 2 milyon 265 bin seviyesini aşmış durumda. Araştırmalara göre e-ticaret üzerinden yapılan kampanyalar en çok dikkati çekenler arasında bulunuyor. Bu yıl e-ticaret şirketleri tarafında 1220 eposta kampanyası yapılırken bu noktada gönderilen posta sayısı 92 milyonu geçkin seviyelerde oluyor.

Bu yıl Black Friday kapsamında en fazla sipariş 00.00 ile 01.00 arasında gerçekleşmiş durumda. Kullanıcılar satın almak istedikleri ürün için zaman kaybetmeden kampanyanın ilk saatlerinde alışverişlerini gerçekleştirdiler. Black Friday kapsamından yararlanan en çok yaş oranı ise 22 ile 34 arasında değişkenlik gösteriyor. Black Friday kampanyalarında Türkiye ile dünya geneli arasında bazı farklarda bulundu. Öyle ki ülkelerde Black Friday genel anlamda erkek ağırlıklı takip ediliyor. Türkiye’de ise kadınlar daha çok bu kampanyadan yararlanıyorlar. Dünya genelinde yüzde 53 ile erkekler kampanya takibi yaparken, Türkiye’de ise yüzde 58 ile kadınların ağırlığını görüyoruz.

Bir başka araştırmaya göre vatandaşların yüzde 97’si Black Friday’ın ne olduğunu biliyor. Bilen vatandaşların yüzde 79’u kampanyalar kapsamında alışverişler yapıyor. Kampanyalar kapsamında ise kullanıcıların 1650 TL’yi gözden çıkartmış oldukları gözüküyor.


Az bütçeyle çok alışveriş yapmak için Black Friday rehberiAz bütçeyle çok alışveriş yapmak için Black Friday rehberi

PAYLAŞ