Turkcell'in gelirleri 10 milyon TL'ye ulaştı. - Haberler - indir.com

Turkcell'in gelirleri 10 milyon TL'ye ulaştı.

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-27 13:50:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

2018 yılının ilk yarısına ait operasyonel ve finansal listesini basın yoluyla kamuoyuna duyuran Turkcell, geçen seneye göre bu yıl gelirlerini %18 oranında artış sergileyerek gelir indeksinin yükseldiğini bildirdi. Grup bazında yükselen gelirlerini açıklayan Turkcell, 9 milyar 867 TL değerine ulaşarak tüm zamanların en yüksek gelir seviyesine ulaştığını belirtti. Faiz, vergi ve amortisman öncesi karı 2017 yılına göre %45,4 oranına ulaşan Turkcell, tamı tamına 4 milyar 156 milyon TL değer kazandı. İlk 6 aylık performansın arkasından büyüme hedefi %14 ile %16 olan şirket, şu an %16 ile %18 oranlarına yükseldi.

Dünyanın ilk dijital operatörü

2018 senesinin ilk yarısına ait rakamların dijital servis ortamında büyüme stratejisinin somut ve sağlam temellere dayandığını vurgulayan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, konuşmasına şu sözlerle devam etti; 'Dijital operatör yolculuğumuzda, birçok önemli işe imza attığımız başarılı bir yarıyılı daha geride bıraktık. Tam bir yıl önce, New York Borsası'nda 2017 ikinci çeyrek sonuçlarını açıklarken 'Dünyanın ilk dijital operatörüyüz' demiştik. Geçen bir yılda, dijital servis portföyümüzü zenginleştirmek ve yaygınlaştırmakla kalmadık; tüm sektörleri dijitalleşmeyle dönüştürecek yetkinliklerimizi ülkemizin hizmetine sunduk.'

'Moldcell'in BiP uygulamasını müşterilerimize sunduk'

Kendi dijital servislerini oluşturarak kendilerini küresel çapta duyurmak için büyük çaba harcadıklarını söyleyen Kaan Terzioğlu, 'Moldcell'in BiP uygulamasını şebekesine entegre ederek müşterilerine sunmasıyla bu alanda önemli bir aşama daha kaydettik. Hem Turkcell servislerinin hem de diğer içerik sağlayıcılarının hizmetine sunduğumuz 'Hızlı Giriş' uygulamamız sektörümüzün çatı kuruluşu GSMA tarafından dünyaya anlatılan başarı hikayesi oldu. Ekonomiyi dijitalleştirme vizyonumuzun bir diğer önemli yapı taşı olan ve kurumsal şirketlerle kamu sektörüne uçtan uca bilişim teknolojileri desteği sağladığımız dijital entegrasyon hizmetlerimizde 500. projeye ve toplamda 1.1 milyar TL'lik sipariş büyüklüğüne ulaştık. Dijital operatör vizyonumuzun gerçekleşmesindeki en önemli altyapı unsurlarından biri olan veri merkezi işimiz kapsamında, İzmir'deki yeni veri merkezimizi müşterilerimizin kullanımına açtık.' şeklinde konuştu.





PAYLAŞ