Turkcell'den, ücretli mobil internet konusunda son karar - Haberler - indir.com

Turkcell'den, ücretli mobil internet konusunda son karar

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-31 20:50:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

Turkcell, ücretli mobil internet konusunda yoğun tepkiler alınca kararından geri adım attı. Konuya dair yeni bir açıklama yapıldı.

Turkcell kısa bir süre önce kullanıcılarına yeni bir kararını duyurmuştu. Bu karara göre, 2019 yılına girdikten sonra, internet paylaşımına ücretlendirme yapılacaktı. Bu haberin duyurulmasının ardından, sosyal medya bu konuyla çalkalandı. Turkcell, kullanıcılarından büyük bir tepki çekti. Yapılan olumsuz eleştiriler, Turkcell’i yeniden açıklama yapmak durumunda bıraktı.

Turkcell'in AKN açıklaması

Turkcell’in ilk yaptığı açıklamada, 15 Ocak 2019 tarihi itibariyle, telefonundan internet paylaşacak kişilerin faturasına 9 TL ek ücret ekleneceği söylenmişti. Kullanıcılar tarafından bu kararın yanlış bulunması ve tepkilerin çığ gibi sosyal medyada büyümesi, Turkcell’in kararından vaz geçmesinde etkili oldu.

Mobil internet paylaşımında başka bir alternatif sunuldu

Turkcell, aldığı tepkiler sonrasında, mobil internet paylaşımına ücretlendirme yapması kararında geri adım attı. Fakat kullanıcıların internetini paylaşabilmesi için, yine farklı bir yönteme başvurması gerekecek. Mobil internetinizi paylaşmak isterseniz, Turkcell’in  "hızlı giriş" sistemini kullanmanız gerek. Sisteme numaranızla giriş yaparsanız, mobil internetinizi 30 gün boyunca istediğiniz zaman ücretsiz olarak paylaşabilirsiniz. 30 gün sonunda ne olacağını merak ediyorsanız, ücretsiz olarak paylaşıma devam edebilmek için, hızlı giriş sistemine yeniden giriş yapmanız gerekecek. Aksi takdirde, internet paylaşımını ücretsiz bir şekilde yapamayacaksınız. Bu da yine 9 TL ek ücretin faturanıza yansıtılacağı anlamına geliyor. Yani Turkcell kararından tam olarak geri adım atmasa da kullanıcıların tepkisi üzerine alternatif bir yöntem sunmuş oldu.





PAYLAŞ