Turkcell ve Huawei'den sürpriz ortaklık - Haberler - indir.com

Turkcell ve Huawei'den sürpriz ortaklık

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-13 12:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çinli telefon üreticisi Huawei ile ülkemizin önde gelen GSM operatörlerinden olan Turkcell tarafından 12 Şubatta bir basın toplantısı gerçekleştirildi. Bu toplantı ile beraber iki şirketinde önümüzdeki günlere yönelik stratejik iş birlikleri hakkında açıklamalar yapıldı. Bildiğiniz üzere Android ile anlaşmazlıklar yaşayan Huawei şirketi, Huawei Mobil Servis ile kullanıcılarına kendi hizmetini sunmaya devam ediyor. Şimdi ise şirketin Türkiye pazarındaki yeni iş birliklerinden birisi Turkcell oluyor. HMS destekli bu telefonların Türkiye’deki kullanıcılara sunulması ile Turkcell bu noktada destek sağlıyor ve bu desteğe yönelik bazı notlar ifade ediliyor. HMS’nin detaylarının tanıtılmış olduğu etkinlik kapsamında Turkcell’ın kendi uygulamalarının bu platforma taşınacağı da iş birliğinin bir parçası olarak gözüküyor.

Huawei ve Turkcell’den iş birliği

Huawei P40 Pro için hazırlanan render görselleriHuawei P40 Pro için hazırlanan render görselleri

Turkcell tarafından yapılan açıklamaya göre şirket HMS destekli modellerin satış adeti noktasında önümüzdeki dönemlerde 1 milyon seviyelerinde olacağı ifade ediliyor. İş birliği kapsamında Turkcell uygulamalarıyla gelecek olan Huawei akıllı telefonların mağaza ve online satış kanallardan satışına Nisan ayı ile başlanacağı belirtiliyor. Huawei’nin akıllı telefon modellerinden Turkcell’ın 30’a yakın uygulamasının yer alması için HMS entegrasyonuna başladıkları ifade ediliyor. Bu iş birliğin önemli noktalarından birisi ise Turkcell’ın HMS ekosistemi için Huawei ile iş birliği yapan ilk GSM şirketi oluyor.

Huawei Türkiye Tüketici Elektroniği Grubu ülke genel müdürü Seth Wang tarafından yapılan açıklamada 2019’daki yaptırımlara karşılık Türkiye için beklentilerin düşmediği ve Türkiye ile iş birliğine gittikleri için gururlu olduklarını söylüyorlar.


Huawei yeni ürünlerini MWC 2020'de tanıtacak!Huawei yeni ürünlerini MWC 2020'de tanıtacak!
Huawei marka değeri sıralamasında yükseldi!Huawei marka değeri sıralamasında yükseldi!

PAYLAŞ