Turkcell ve Aselsan birlikteliğiyle ilk 5G antenleri kuruluyor - Haberler - indir.com

Turkcell ve Aselsan birlikteliğiyle ilk 5G antenleri kuruluyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-26 12:03:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Turkcell ülkemizde çeyrek asırdır müşterilerine hizmet vermekte. Yerli teknolojinin gelişiminde oldukça önemli bir yere sahip olan şirket, teknolojinin gelişmesinde olan yenilikçi çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Ülkemizde 4.5G alanında çalışmalar yürüten ve bunun için şebeke kurulumu çalışmaları yapan Turkcell, mobil iletişim antenleri sayesinde kullanıcılarına canlı şebeke desteği de sunmaya başladı. Bu alanca ASELSAN ile ortak bir çalışma yürüten şirket, canlı şebeke antenlerini ilk olarak Pendik’te hizmete soktu. Bu sayede Turkcell ülkemizde 5G uyumlu antenleri sayesinde mobil kullanıcılara 4.5G hizmeti sunan ilk şirket oldu. 

Turkcell ve ASELSAN’dan ortak 4.5G teknolojisi 

Türkiye Düşük Bütçeli 5G Yöntemi ArıyorTürkiye Düşük Bütçeli 5G Yöntemi Arıyor

5G'yi Türkiye'ye getirecek adım Turkcell ve Samsung'dan geldi

Türkiye’de ki baz istasyonlarında kullanılan hali hazırdaki antenleri, yerli üretim antenlerle değiştirme hedefiyle yola çıkan şirket, antenlerin geliştirilme sürecinde ASELSAN ile iş birliği yaptı. İki dev şirketin güçlerini birleştirerek geliştirdiği antenlerin sayısını da arttırmayı hedefliyor. Bildiğiniz üzere Turkcell yerli antenlerin prototip çalışmaları 2016 senesinde başlamıştı. 2017 senesinde ise ihtiyaçları doğrultunda ASELSAN ile sözleşme imzalayan şirket, 2018 senesinde ise, antenlerin kurulumu Ankara ve İstanbul’da canlı sahalarda gerçekleşmiş ve aynı sene toplamda 2030 adet yerli anten siparişi verilmişti. 

Turkcell ve ASELSAN canlı şebekelerden umutlu 

Konuyla ilgili olarak “Turcell Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı” Gediz Sezgin bir açıklama yaptı. Türkiye’nin teknolojisi sadece tüketen değil, aynı zamanda üreten bir ülke olması yolunda da çalışmalar yaptıklarını açıklayan Sezgin, şirketin çalışmalarına hız kesmeden devam ettiğini vurguladı. Turkcell’in kullanıcılarına sunduğu sürdürülebilir ve güvenli iletişim hizmetinde kullanılan teknolojinin yurt içi olanaklarıyla geliştirilmesi için çalıştıklarını vurgulayan Sezgin, yerli üretim ihtiyaçları doğrultusunda ASELSAN ile iş birliği yaptıklarını ve yeni antenlerin kurulmasıyla birlikte ülkemizde internet altyapısının önemli bölümlerinde var olan teknolojinin yerli teknolojiyle değiştirilerek kullanılabilir bir hale geldiğini vurguladı 

5G teknolojisi ile hayatımızın farklılaşacağı 5 şey

Konuyla ilgili olarak, “ASELSAN Haberleşme ve Bilgi Teknolojileri Sektör Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı” Bayram Gençcan ise, şirketin 1975 senesinden beri yerli iletişim sistemlerinde çalışmalar yürüttüğünü açıklayarak, Turkcell’e olan bu anlaşmanın önemine değindi. 2018 senesinde Turkcell’e yapılan anlaşma doğrultusunda canlı şebekelerin kullanılmaya başlamasından mutlu olduklarını dile getiren Genççan, var olan teknolojimizin ve maliyerin yurt dışındaki firmalarla rekabet edebilecek ölçütte olduğunu açıkladı. Canlı şebekelerin sahalardan gelecek bilgilerin gelişiminde yol göstereceğini dile getiren Gençcan “4.5G'de kazandığımız bilgi ve tecrübe ve Turkcell'in destekleri ile 5G'de de ülkemiz için ürünler vermeyi planlıyoruz.” açıklamasında bulundu. 


Huawei'den 5G Hakkında Önemli AçıklamaHuawei'den 5G Hakkında Önemli Açıklama
5G Teknolojisi kullanıcılarını üzebilir5G Teknolojisi kullanıcılarını üzebilir

PAYLAŞ