Turkcell, Türkiye'nin İlk 5G Bağlantısını Gerçekleştirdi - Haberler - indir.com

Turkcell, Türkiye'nin İlk 5G Bağlantısını Gerçekleştirdi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-24 09:35:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

2019 ile beraber mobil operatörler cihazlarının yeni nesil 5G teknolojisine yönelik çalışmalarının sürdüğü biliniyor. Şimdi ise bu çalışmalar kapsamında Turkcell, uluslar arası standartlarla uyumlu ilk 5G canlı bağlantısını İstanbul’da gerçekleştirdiğini açıkladı. Mobil iletişimin beşinci nesli olarak bilinen 5G teknolojisi için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Ülkemizde de hizmet verilecek olan 5G teknolojisi için en iyi alt yapı ve performansın sunulması için tüm çalışmalar sürüyor. Ülkemizde önde gelen operatör isimlerinden olan Turkcell, Ericsson ile yapmış olduğu ortak çalışma sayesinde 3.5 GHz bandı üzerinden uçtan uca uluslar arası 3GPP standartlarına uygun 5G bağlantısı gerçekleştirilmiş oldu.

Turkcell’den 5G Veri Bağlantı Hamlesi

Türkiye'de 4,5G abone sayısı 3G abone sayısının 8 katına ulaşmış durumdaTürkiye'de 4,5G abone sayısı 3G abone sayısının 8 katına ulaşmış durumda

Turkcell tarafından yapılan açıklamada söz konusu canlı bağlantı sürecinde Turkcell 5G test şebekesi ile Ericsson’un radyo erişim çözümü, bulut çekirdek sistem çözümleri ve ekosistem iş ortakları tarafından sağlanan test cihazı olduğu ifade ediliyor. Şuan için 5G platformunun ticari bir kullanım alanı bulunmuyor. Intel 5G Mobil Deneme Platformu kullanılan bağlantıda 5G uyumlu sim kart kullanıldığı belirtiliyor. İstanbul’daki testlerde ise 5G sistemleri 4.5 G şebekesi üzerinden test edilmiş durumda.

5G Hayatımızda Neler Değiştirecek?

Bu noktada Turkcell Şebekelerden sorumlu isim Gediz Sezgin, “4.5G şebekemizi kurarken, her aşamada 5G hazırlığına önem verdik. Kurduğumuz 4.5G şebekesi ile şu an birçok 5G servisini Türkiye’de sunabiliyoruz. Ericsson ile sürdürdüğümüz işbirliği kapsamında yaptığımız bu testler de 5G için yaptığımız hazırlıkların önemli bir parçası” sözlerini kullandı.

Bakalım ilerleyen dönemlerde 5G teknolojisine yönelik ne gibi hamleler olacak göreceğiz.  


Huawei'den İddialı 5G Açıklaması GeldiHuawei'den İddialı 5G Açıklaması Geldi
Katlanabilir Galaxy ve Galaxy S10 5G Pil Değerleri Belli OlduKatlanabilir Galaxy ve Galaxy S10 5G Pil Değerleri Belli Oldu
Çinliler 5G teknolojisi ile uzaktan ameliyat gerçekleştirdiÇinliler 5G teknolojisi ile uzaktan ameliyat gerçekleştirdi

PAYLAŞ