Turkcell Mobil Ayarlarını Yapma İşlemleri Nasıldır? - Haberler - indir.com

Turkcell Mobil Ayarlarını Yapma İşlemleri Nasıldır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-07 20:04:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Soru-Cevap

Teknolojinin gelişmesi ile beraber akıllı cihazlar çok daha farklı bir boyut kazandı. Bu sebeple yaygınlaşan akıllı cihazlar ile beraber internet kullanımı da belirgin oranda artış gösterdi. Bu sebeple artık neredeyse günlük ihtiyaç şeklinde kullanılan internet kullanıcıların vazgeçilmezi olmayı başardı. Fakat bazı durumlarda artık internet kullanımı çeşitli sorunlar yaşatabiliyor ve bu da kullanıcıları çileden çıkarmaya yetiyor. 

Yeni bir cep telefonu aldığınızda internet ayarlar otomatik olarak algılanır ve sizin tekrar bir ayarlama yapmanıza gerek kalamadan cep telefonunuzu kullanmaya başlayabilirsiniz. Fakat buna rağmen zaman zaman internet ayarları çoğrafik konuma bağlı olarak sorunlar ortaya çıkabiliyor ve bu durumlarda ayarlar kısmına bir göz atmanız gerekebiliyor. Yazımızda Turkcell kullanıcılarını ilgilendiren internet ayarları hakkında bilgi vereceğiz. 

Turkcell Kullanıcıları Mobil İnternet Ayarlarını Nasıl Yapar?

Turkcell kullanıcıları mobilden internet ayarlarını sadece 4 farklı yöntem ile yapabilirler. Bu dört yöntemin her biri de birbirinden kolay bir şekilde yapılmaktadır. Bu yöntemler;

- Mobil cihazınızdan internet ayarlarını almak için yapabileceğiniz en kolay yöntem elbette ki "INTERNET" yazıp 2222'ye SMS atmaktır. Bu SMS yönteminin ardından mobil internet ayarları akıllı cihazınıza otomatik olarak yüklenecektir. 

- Bir diğer basit yöntem ise Turkcell'in sunmuş olduğu mobil uygulamadan faydalanmaktır. Turkcell'in mobil uygulamasını kullanarak oldukça kolay bir şekilde internet ayarlarını elde edebilirsiniz. 

- Yukarıdaki iki adımı da denediniz ve başarılı bir sonuç elde edemediyseniz Turkcell müşteri hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Müşteri hizmetlerine 532 numarasını arayarak erişim sağlayabilirsiniz. 

Bu üç yöntem de Android ve iOS cihazlar için ortak olarak kullanılabiliyor. Ayarları kendiniz manüel olarak yapmak isterseniz, bu durumda Android ve iOS cihazlarda farklı işlemler yapmanız gerekecek.

Android Turkcell Mobil İnternet Ayarlarını Yapma

Android işletim sistemi bulunan akıllı cihazınızdan internet ayarlarını manüel olarak yapmak istiyorsanız, bunu yapmak oldukça kolaydır. Burada önemli olan elbette ki doğru değerleri bildiğinizden emin olmaktır. Aksi halde yanlış işlemler yaparak internet bağlantısını sağlayamazsınız. Manüel olarak ayarları yapmak için ilk olarak Ayarlar - Mobil Ağlar - Erişim Noktası Adları - Ekle adımlarını takip edin. Bu adımları telefondan telefona elbette ki farklılık gösterebilir fakat büyük oranda benzerlik de göstermektedir. 

- İsim : Turkcell internet

- APN : internet

- Proxy : boş bırakın

- Bağlantı noktası : boş bırakın

- Kullanıcı adı : boş bırakın

- Parola : boş bırakın

- Sunucu : boş bırakın

- MMSC : boş bırakın

- MMS proxy'si : boş bırakın

- MMS bağ. nokt. : boş bırakın

- MMS protokolü : WAP 2.0

- MCC : 286

- MNC : 01

- Kimlik doğrulama türü : boş bırakın

- APN tipi : default

iOS Turkcell Mobil İnternet Ayarlarını Yapma

iPhone cihazlarda internet ayarlarını manüel olarak yapmak Android cihazlara göre kısmen çok daha kolaydır. Bu ayarları yapmak için ilk olarak Ayarlar - Genel - Ağ - Hücresel Veri Ağı adımlarını takip edin ve APN kısmına internet yazarak kaydedin. Burada kullanıcı adı ve şifre kısmı boş bırakılmalıdır. Bu ayarları doğru bir şekilde girdiyseniz iPhone cihazınızdan internet bağlantısı elde edebilirsiniz. 

 





PAYLAŞ