Turkcell Genel Müdürü SMS kullanım oranlarını açıkladı - Haberler - indir.com

Turkcell Genel Müdürü SMS kullanım oranlarını açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-24 12:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Akıllı Telefonlar

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu’nun yaptığı açıklamaya göre, mesajlaşma uygulamalarından beri, SMS kullanım oranları yüzde 64 azaldı.

Son yıllarda artan anlık mesajlaşma uygulamaları, ciddi anlamda rağbet görmeye başladı. Birçok seçeneği bulunan anlık mesajlaşma uygulamaları, artık neredeyse herkesin telefonunda mevcut. Kullanıcıların, uzaktan iletişimde ihtiyacı olan birçok şey, bu uygulamalar aracılığı ile karşılanıyor. Bu durum, SMS kullanım oranlarında da ciddi bir düşüşe neden oldu. Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, son 5 yıl içerisinde, SMS kullanım oranlarının hayli düştüğüne değindi. Verdiği bir röportajda oranlar hakkında açıklama yapan Terzioğlu, SMS kullanım oranlarının, yüzde 64 azaldığını söyledi.

Turkcell Superbox Nedir?Turkcell Superbox Nedir?

2018'in mobil operatörü Turkcell oldu

Uygulamaların zengin özellikler sunması, SMS kullanımını düşürüyor

Uygulamalar, kullanıcıların hem daha eğlenceli bir mesajlaşma keyfi yaşamasına hem de daha pratik bir kullanım sunmasına olanak tanıyor diyen Terzioğlu, uygulamaların günümüzde oldukça popüler hale geldiğini söyledi. Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “İşte biz de bu noktadan hareketle Türkiye'nin iletişim ve yaşam platformu olarak adlandırdığımız BiP'i her geçen gün daha farklı özelliklerle donatarak bu alanda dünyada adından söz ettiren bir uygulama haline getirmeyi başardık. Dünyadaki birçok rakibinden çok önce çoklu görüntülü görüşme, para transferi gibi özelliklerle donattığımız BiP bugün rakipleri tarafından taklit edilmeye devam ediyor.” cümlelerini kurdu.

Terzioğlu sözlerine şöyle devam etti, “Yaklaşık 34 milyon indirme rakamına ulaşmış olan BiP'e 2018 yılında yine çok konuşulan bir özellik daha ekledik. Artık BiP'e 2. numara ve sabit hatlar da tanımlanabiliyor. Öte yandan, şirketler için de toplu mesajlaşmada kullandıkları SMS'e alternatif teknolojiler geliştiriyoruz. Dünyanın ilk dijital operatörü olarak, şirketlerin farklılaşan ihtiyaçlarından yola çıkarak, akıllı telefonlarla birlikte etkisini ve verimliliğini kaybeden SMS yerine Dijital Mesaj Servisleri (DMS) çözümlerini hayata geçirdik. 5 yıl öncesine göre SMS kullanımı adet bazında yüzde 64 azaldı. Kişi başı SMS kullanımı da yüzde 63 düştü.”

Turkcell Superbox Nedir?

Cepten internet kullanımı, internet tabanlı uygulamaların tercih edilmesini sağlıyor

Açıklamasına, artık insanların cepten internet kullanmaları nedeniyle, uygulamaları da buna göre seçtiklerinden söz ederek devam eden Terzioğlu, cepten televizyon izleme oranlarında artış gözlemlediklerini söyledi. Terzioğlu, “Cepten tv izleme sayısı her geçen gün katlanarak artıyor. Turkcell IPTV abone sayımız 2018'in üçüncü çeyreği itibarıyla 22 bin arttı. Bu rakam yıllık bazda ise 115 bin artış ile 582 bine çıktı. OTT TV aboneleri dahil, toplam TV kullanıcı sayısı ise 3,1 milyona ulaştı. Turkcell TV+ uygulaması Aralık 2018 itibarıyla yaklaşık 11 milyon kez indirildi. Yine Aralık 2018 verilerine göre günlük ortalama izlenme süresi ise 80,3 dakikaya ulaştı.” diyerek, sayısal oranlar hakkında da bilgi verdi.

Ülkemizde, 1 Nisan 2016 tarihi itibariyle 4.5G internet kullanılmaya başlandı. O zamandan bu zamana kadar, kişi başına düşen internet hızının da 3 kat arttığını söyleyen genel müdür, trafik hacminin de buna bağlı olarak 4 kat büyüdüğünü dile getirdi. 2016’nın ilk çeyreğinde 1,8 gigabayt olan kullanım oranının, 2018 3. çeyrek sonuçlarına göre 5,4 gigabayta çıktığının altını çizdi. Terzioğlu, 2018 3. çeyreği itibarıyla 31,5 milyon 4,5G abonesi, 18,2 milyon adet de 4G destekli akıllı cihaz bulunduğunu açıkladı.

Terzioğlu, “4,5G şebekesi aynı zamanda 5G'nin altyapısını oluşturuyor”

Bu yıl yavaş yavaş geçilmesi planlanan 5G’nin yapısını, 4.5G şebekesi ile birlikte oluşturduklarını söyleyen Kaan Terzioğlu, “Yaptığımız 5G testlerinde hız rekorları kırdık. 5G'de yaptıklarımız, sadece hız testleriyle de sınırlı değil. 5G'de dünyada söz sahibi bir operatör olmak, ülkemizi dünyada söz sahibi olan bir ülke konumuna getirmek için çok farklı alanlarda farklı çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda ulusal ve uluslararası kurum, kuruluş ve üreticilerle ortak çalışmalar yürütüyoruz.” diye konuştu.

Terzioğlu, “Biz 4,5G altyapısını oluştururken yaptığımız yatırımlar sayesinde 5G için de hazır bir şebeke kurmuş olduk. 5G için gerekli spektrumlar verildiğinde gerekli ek yatırımları yapıp müşterilerimizin bin 440 dakikalık dijital deneyimlerini artıracak altyapıyı sağlayabileceğiz. Halihazırda biz şu anda GSA raporuna göre 1,2GBps hızda internet sunabilen dünyanın en hızlı operatörü olarak İsviçre'deki Swisscom şirketi ile birlikte örnek gösteriliyoruz.” dedikten sonra son olarak, 2019’unTürkiye’de cep telefonları ile konuşulmasının 25. yılı olduğunu söyledi. Turkcell’in de bu 25. yıla özel bazı avantajlar sunacağının altını çizdi.



PAYLAŞ