Turkcell 2018'de Büyümesini Sürdürdü - Haberler - indir.com

Turkcell 2018'de Büyümesini Sürdürdü

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-22 13:45:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Ülkemizde önde gelen dijital operatör servislerinden olan Turkcell için 2018 yılı finansal sonuçların raporları yayınlandı. Geçtiğimiz yıl içerisinde hedeflerine erişen şirket büyümesini de sürdürdü. Turkcell’ın geliri ise bir önceki yıla göre yüzde 20.8 oranında artış sağlarken 21.3 milyar TL seviyelerine erişti. Turkcell’ın FAVÖK’ü yüzde 41.1 artış ile 8.8 milyar TL seviyesine yükselirken, marjı ise yüzde 41.3 oldu. Markanın net karı ise 2017 yılının üstünde 2 milyar TL olarak ifade ediliyor. Genel müdür Kaan Terzioğlu ise şu sözleri dile getirdi; “Dijital iş modelimiz doğrultusunda güçlü adımlar attığımız başarılı bir yılı daha geride bıraktık. Dijital dönüşümümüz 4’üncü yılını doldururken, müşterilerimizin hayatının her dakikası için değer yaratmaya odaklı 1440 stratejimiz, hem operasyonel hem finansal anlamda üstün performansı beraberinde getirdi” 

Turkcell 2018’de Büyümesini Sürdürdü

Galaxy S10 Modellerinin Türkiye Fiyatları ve Çıkış Tarihleri Belli OlduGalaxy S10 Modellerinin Türkiye Fiyatları ve Çıkış Tarihleri Belli Oldu

Dijital servisler tarafında da iyi bir çıkış yakalayan Turcell için Kaan Terzioğlu “2018’de genişlettiğimiz ve yeni özelliklerle zenginleştirdiğimiz dijital ürün portföyümüzle 85.8 milyon abone ve 169 milyon indirme rakamına ulaştık. 4.5G kullanıcılarının ortalama data tüketimi 7.6 GB’a yükseldi. Turkcell Türkiye’nin mobil çoklu teklif müşteri oranı yıllık 10,9 puan artışla yüzde 66,7’ye ulaşırken, sabit tarafta TV’li çoklu oyun müşterileri oranı da yüzde 48,6 oldu. Müşterilerimizin, bir gün içerisinde hayatlarına dokunduğumuz dakika sayısı 2018 yılında artışını sürdürdü. Artık müşterilerimiz fizy’den günde ortalama 48 dakika müzik dinliyor, Dergilik’te 18 dakika dergi ve gazete okuyor, TV+ uygulamamızdan 81 dakika TV ve film izliyor. Müşterilerimiz kullandıkları her türlü dijital serviste Turkcellteknolojilerinin güvenini hissetsinler diye bir gündeki 1440 dakikanın tümüne hitap edebilecek uygulamalar geliştirmeye devam edeceğiz” sözlerini ifade etti.

2018'in mobil operatörü Turkcell oldu

4.5G’yi hayata geçiren ilk isimlerden olan Turkcell, Şubat 2018’e Barcelona’da Lifecell servisini duyurmuştu. Bu yıl içerisinde de oldukça fazla yeni çözüm ve içeriğin Turkcell tarafından sunulması beklenirken, 25. Yıla özel kutlamanın sürdüğü de biliniyor. Bu kapsamda Salla Kazan uygulamasını kullanan kullanıcılar için 25 GB’a kadar internet kazanma hakkın bulunuyor. Ayrıca Turkcell mağazaları üzerinden Şans Makinesi ile çeşitli servis ve ürün kazanma fırsatları da devam ediyor.  


Türkiye'ye Karşı Düzenlenen Siber Saldırılar Artık Türkiye'ye Karşı Düzenlenen Siber Saldırılar Artık "İDN" ile Önlenecek
Türkiye'de telefon ithalatında sert düşüş yaşanıyorTürkiye'de telefon ithalatında sert düşüş yaşanıyor

PAYLAŞ