Türkçe Google Asistan yakında geliyor - Haberler - indir.com

Türkçe Google Asistan yakında geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-03 10:01:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

Google’ın yardımcı asistanı Google Asistan, kısa bir süre sonra Türkçe olarak da hizmet vermeye başlayacak.

Yapay zekaların günden güne hayatımızın bir parçası olduğu günümüzde, ilk konuşulmaya başladığı zamanlar, iOS cihazlarla sunulan Siri ile olmuştu. Kullanıcılara yardımcı asistanlık yapan Siri, yapay zekaların hayatımıza girmesinde en önemli adımlardan birisi oldu. Google da Android cihazlarında Apple’a Google Asistan ile cevap vermişti. Fakat maalesef Google Asistan Türkçe diline sahip değildi. Zaman içerisinde Google’ın Google Asistan’ı Türkçe olarak da kullanıma sunacağı biliniyordu. Sonunda o zaman geldi çattı ve Türkiye’deki kullanıcılara müjde verildi. Google Asistan kısa bir süre içerisinde Türkçe olarak hizmet vermeye başlayacak.

Google Asistan Ülkemize GeliyorGoogle Asistan Ülkemize Geliyor

Google Asistan Türkçe hizmet için test aşamasında

Google Asistan, kullanıcılarına sahip olduğu özelliklerle oldukça kolaylık sağlıyor ve Google’ın en iyi buluşlarından biri olarak görülüyor. Ne yazık ki Türkçe olmaması, Türkiye’de kullanıcıları üzen konulardan bir tanesiydi. Fakat Google bu duruma bir son vermeye ve Türkçe Google Asistan’ı hizmete sunmaya hazırlanıyor. Teknoloji devi, Türkçe Google Asistan için düğmeye basmış bulunuyor.

Google, Türkçe Google Asistan için test aşamalarına başladı ve diyaloğu devam ettirme, planlama yapma, hatırlatıcı gibi birçok alanda asistanına sorular soruyor. Bunların yanında test aşaması bitip kullanıma sunulmasıyla birlikte, Google Asistan daha birçok konuda size yardımcı olabilecek. Google’ın yapay zeka sistemi, Google’a direkt bağlı. Bu da sistemin geniş bir ağ içerisindeki tüm bilgileri çekebilmesine olanak tanıyor ve kullanıcısına her anlamda destek verebiliyor.

Google Asistan ülkemize geliyor

Yenilenen arayüz, hizmet kalitesini yükseltiyor

Çok kısa bir süre sonra Türkçe olarak hizmete sunulacak olan Google Asistan, yenilenen arayüzü ile akıllı ekranlar özelliğini kullanıcılarına sunacak. Bu özellik, Haritalar, Takvim, Fotoğraflar gibi hizmetlerde de size yardımcı olmasına olanak tanıyacak. Çıkan bir bilgiye göre, Google Asistan bazı kullanıcılarda Türkçe olarak kullanılmaya başlamış. Bu da ne kadar kısa bir süre sonra geleceğinin kanıtı niteliğinde.


İlgili uygulamalar
Google Asistan Türkiye İçin İlk Girişimler BaşladıGoogle Asistan Türkiye İçin İlk Girişimler Başladı

PAYLAŞ