Türkçe Google Asistan, iOS kullanıcıları için de çıktı - Haberler - indir.com

Türkçe Google Asistan, iOS kullanıcıları için de çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-07 13:50:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Akıllı Telefonlar

Kısa bir süre önce Türkçe olarak yayınlanan Google yapay zeka asistanı Google Asistan, şimdi iOS kullanıcıları için de Türkçe olarak yayınlandı.

Telefonlardaki yapay zeka asistanları, artık oldukça yaygınlaşmış ve ilgi gören teknolojilerin başında geliyor. Yapay zeka asistanına sahip olmayan neredeyse hiçbir akıllı telefon kalmadı. Fakat bundan kısa bir süre önce Türkiye’deki Android işletim sistemli telefonlarda ne yazık ki Google’ın yapay zeka aiastanı Google Asistan kullanılmıyordu. Çünkü, Google Asistan Türkçe dil desteğine sahip değildi. Kısa bir süre önce gelen güncelleme ile Türkçe Google Asistan kullanılmaya başlandı. İlerleyen günlerde hem Türkçe Google Asistan’ın geliştirileceği hem de yeni dillerin de destekleneceği söylenmişti. Türkçe Google Asistan, şimdi de iOS kullanıcıları için yayınlandı.

Google, Spam Mesajlardan Korunmak İçin Özellik Getiriyor

Bugünden itibaren, iOS kullanıcıları da Türkçe Google Asistan’ı kullanabilecek

Google’ın akıllı telefonlar için sunduğu yapay zeka asistanı Google Asistan, ilk olarak 2016 yılında kullanılmaya başlandı. Google Asistan ilk çıktığında, Türkçe dil desteğine sahip değildi. Yapay zeka, henüz geçtiğimiz yılın sonlarında Türkçe dil desteğine kavuştu. Şu anda da Google Asistan’ın desteklediği 18 farklı dil bulunuyor. ilk olarak Android kullanıcıları için Türkçe dil desteği, bugün itibariyle iOS kullanıcıları için de yayınlandı. Normalde bilindiği üzere iOS kullanıcıları için kişisel asistanlığı Siri üstleniyor. Fakat her iki asistanın farklı özelliklere sahip olması, bazı kullanıcıların tercihini Google Asistan’dan yana kullanmasına neden olabilir. Keza henüz Türkçe Google Asistan yayınlanmadan öcne de Google Asistan birçok iOS kullanıcısı tarafından kullanılıyordu.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ