Türk Telekom upload hızını artırdı - Haberler - indir.com

Türk Telekom upload hızını artırdı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-17 10:16:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bir süredir upload hızını arttırması beklenen Türk Telekom VDSL ve fiber kullanıcılarının upload hızı 2 katına çıkardığını açıkladı.

Pandemi nedeniyle ülkemizde herkesin evlerine kapandığı bu dönemde gün içerisindeki internet kullanımı da normalin iki katına çıkmış durumda. Birçok internet kullanıcısı evlerinde zamanı online çalışarak, oyun oynayarak ya da bir şeyler izleyerek geçiriyor. Bu da internet hızında genel bir düşüş yaşanmasına neden oluyor. Bu dönemde kullanıcılarına daha iyi hizmet verebilmek için geçtiğimiz hafta Turkcell Superonline upload hızını arttırmış ve 20 Mbps’e çıkarmıştı.

Instagram Story’e şarkı ekleme özelliği Türkiye'de kullanıma açıldıInstagram Story’e şarkı ekleme özelliği Türkiye'de kullanıma açıldı

İnternet teknolojisine olan önemin arttığı bu günlerde aynı hamle Türk Telekom’dan da beklenir olmuştu. Bunun için pek çok Türk Telekom kullanıcısı taleplerini E-posta üzerinden de iletmişti. Kullanıcılarının geri dönüşlerini dikkate alan Türk Telekom ise beklenen açıklamayı yaptı.

Yaşanan internet sorunuyla ilgili Türk Telekom resmi açıklama yaptı

Türk Telekom gün itibariyle fiber ve VDSL abonelerinin upload hızını 2 katına çıkardığını duyurdu. Bu da 100 Mbps download hızına sahip kullanıcılarının upload hızının 8 Mbps’e yükselmesi demek oluyor. Ayrıca Türk Telekom’la birlikte aynı altyapıyı kullanan Millenicom, Turknet sağlayıcılarının da upload hızı arttı.

Türk Telekom tarafından yapılan resmi açıklamaya göre upload artışı kademeli olarak gerçekleşecek. Buda her internet kullanıcının hızının gün içerisinde belirli oranlarda arttırılması demek. Eğer hızınızda hala bir değişiklik yoksa modeminize reset arak gerekli ayarların yüklenmesini sağlayabilir, herhangi bir değişim görmezseniz müşteri hizmetlerine hız güncellemesi için başvurabilirsiniz. Ancak söz konusu artıştan ADSL kullanıcıları yararlanamayacak. Bildiğiniz üzere ADSL’de 3.3 Mbps üstüne çıkmak mümkün olmadığından bu artıştan sadece fiber ve VDSL kullanıcıları yararlanabilecek.

Türk Telekom ve Superonline upload hızlarını arttırdı henüz Türksat Kablonet’te bir artış söz konusu değil. Yakın zamanda benzer bir hamlenin Türksat Kablonet’ten de gelmesi bekleniyor.


Türk Telekom internet erişim sorunuTürk Telekom internet erişim sorunu

PAYLAŞ