Türk Telekom internet erişim sorunu - Haberler - indir.com

Türk Telekom internet erişim sorunu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-16 12:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Dün sosyal medya kullanıcıları nedeni bilinmeyen bir sorunla karşı karşıya kaldı. Instagram ve WhatsApp’ın ciddi bir oranda yavaşlaması pek çok kullanıcının tepkisini çekerken “Sosyal medya uygulamaları neden yavaşladı?” sorusunun cevabı gün yüzüne çıktı.

Dün sosyal medya kullanımının yavaşladığı saatlerde Türk Telekom kullanıcılarından da internet erişimlerinde sorun yaşamaya başladıklarına dair şikayetler gelmeye başladı.

Türk Telekom ile anlaşmaya varan Google, sunucularını Türkiye'ye getiriyorTürk Telekom ile anlaşmaya varan Google, sunucularını Türkiye'ye getiriyor

Down Detector’e yapılan bildirimlere göre, özellikle bu dönemler Türkiye’de Türk Telekom kullanıcıları internet erişimi konusunda sorunlar yaşıyor.

Bu konuyla ilgili bir harita yayınlayan Down Detector, yukarıdaki haritada görüldüğü gibi Türkiye’nin büyük bir kısmında bulunan Türk Telekom kullanıcılarının internet erişiminde güçlük çektiklerini açıkladı. Yaşanan bu sorun WhatsApp ve Instagram gibi popüler sosyal medya uygulamalarının kullanımının da ciddi ölçüle yavaşlamasına neden oldu.

Türk Telekom mobil internet ayarları nasıl yapılır?

Ancak bu sorundan etkilenen sadece sosyal medya uygulamaları olmadı. Konuyla ilgili yayınlanan şikayetler incelendiğinde Halkbank uygulamasının ve internet sitesinde de kısa süreli kopmalar olduğu anlaşılıyor. Yaşanan tüm bu erişim sorunlarının kaynağının Türk Telekom olduğu bilinse de bu erişim sorunun neden kaynaklandığı hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.


Yaşanan internet sorunuyla ilgili Türk Telekom resmi açıklama yaptıYaşanan internet sorunuyla ilgili Türk Telekom resmi açıklama yaptı
Türk Telekom CEO'su Ümit Önal'dan önemli açıklamarTürk Telekom CEO'su Ümit Önal'dan önemli açıklamar

PAYLAŞ