Türk Telekom CEO'su Ümit Önal'dan önemli açıklamar - Haberler - indir.com

Türk Telekom CEO'su Ümit Önal'dan önemli açıklamar

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-13 18:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsü salgınına karşı aldıkları önlem hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu. Bu süre zarfında internet trafiğinin artışına yönelik gelebilecek ek yükleri karşılaşmak adına gerekli donanımlara sahip olduklarının dile getiren Önal, kamudaki yetkilerle görüştüklerini aktardı. Türkiye'nin de içinde olduğu 100'den fazla ülkeyi etkisi altına alan yeni tip corona virüsü salgını, spor, turizm, kültürel faaliyetler, havayolu taşımacılığı gibi daha birçok sektörü de etkisi altına aldı. Hem insanları hem de sektörleri etkisi altına alan bu corona virüsü salgını nedeniyle sektörler kendi önlemlerini alma yolunda ilerliyor. Şöyle ki bu gibi salgın zamanlarında hem haberleşme hem de bilgi edinme açısından internetin önemi bir kat daha artıyor ve kullanımlarda bu doğrultuda artış gösteriyor. Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, corona virüsü nedeniyle gerçekleşecek her türlü duruma karşı hazır oldukları belirtildi. 

Uzaktan çalışma ve okulların olası bir durum karşısında tatil edilmesi halinde, uzaktan eğitim konusunda yapılacakları kamudaki yetkililerle görüşme sağladıklarını ifade eden Önal, "Corona virüsü ile ilgili olarak çalışanlarımızın yeni teknolojilerle birlikte evden çalışıp işlerini yapması dahil her türlü senaryoya hazırlıklı olacak şekilde hazırız. Şu anda evden çalışmaya yönelik aldığımız bir karar yok ama bunun için her türlü hazırlığımız var" dedi. Salgın nedeniyle internet kullanımının artmasına yönelik gerçekleşecek olan ek yükleri karşılamak için gerekli alt yapıya ve donanıma sahip olduklarının altını çize Türk Telekom CEO'su, "Uzaktan eğitim konusunda ise politika belirleyiciler, okulların tatil edilmesi senaryolarına ilişkin bütün operatörlerle birlikte bizimle de iletişim halindeler. Bizden öneriler alıyorlar. Bizim örgün ve hizmetlerimizle eğitimin devamlılığı noktasında nasıl pozisyon alınabilir ve bizler bu sürece nasıl katkı sağlayabiliriz noktasında birtakım senaryoları görüşüyoruz" şeklinde konuştu.

Turkcell, Vodafone, Türk Telekom gizli numara açma ve kapatma işlemleri nasıl yapılır?Turkcell, Vodafone, Türk Telekom gizli numara açma ve kapatma işlemleri nasıl yapılır?

Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç ise insanların evden çalışmasının kendileri için pozitif bir etkisi olduğunu dile getirerek, "Çünkü 11.5 milyon evde varız. Dolayısıyla biz hazırız. Bu, trafik artışını getirecek ve daha fazla Türk Telekom’un altyapısı kullanılacak. Hazırlıklarımızı yaptık. Çalışanlarımız için de uzaktan erişim bağlantılarını tamamladık. Gidişata göre bunu değerlendirebiliriz" şeklinde konuştu. Gelecek günlerde internet kullanımının nasıl olacağı daha da belli olacak. 


Türk Telekom ile anlaşmaya varan Google, sunucularını Türkiye'ye getiriyorTürk Telekom ile anlaşmaya varan Google, sunucularını Türkiye'ye getiriyor
Türk Telekom Muud müzikte 2019’un En'lerini Açıkladı!Türk Telekom Muud müzikte 2019’un En'lerini Açıkladı!
Yaşanan internet sorunuyla ilgili Türk Telekom resmi açıklama yaptıYaşanan internet sorunuyla ilgili Türk Telekom resmi açıklama yaptı

PAYLAŞ