Türk siber güvenlik şirketi Zoom'daki bir güvenlik açığını ortaya çıkardı - Haberler - indir.com

Türk siber güvenlik şirketi Zoom'daki bir güvenlik açığını ortaya çıkardı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-25 16:16:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Konferans ve görüşme uygulaması olan Zoom, son dönemde gündeme gelmeye devam ediyor. Özellikle yaşanan karantina ve pandemi durumları sonrasında Zoom uygulamasının kullanıcı sayısında aşırı ve yükseliş gerçekleşmiş ve evden çalışan kişiler ile beraber kullanıcıların bu tarz olan uygulamalara ilgisi artmıştı. Ancak bir süre önce çeşitli güvenlik açıkları ve veri gizliliği ile gündeme gelen şirket şimdi ise tekrardan bir güvenlik açığı ile gündeme geldi. Bir Türk siber güvenlik şirketi tarafından Zoom hakkında bir rapor yayınlandı. Söz konusu yayınlanan rapora göre güvenlik zafiyeti kullanılarak, özel bilgilerin erişilebilir halde olduğu ifade edildi. Raporun devamında ise iç rahatlatan haber geldi.

Son günlerde Zoom kullanımında artış yaşanmaya devam ediyor. Evden çalışma ve uzaktan eğitim kapsamında sıkça tercih edilen Zoom için yeni yaşanan güvenlik açığının kapatıldığı açıklandı.

Xiaomi Mi 10 Lite Zoom Edition çıkışına yönelik sızıntılarXiaomi Mi 10 Lite Zoom Edition çıkışına yönelik sızıntılar

Zoom’un yeni güvenlik açığı kapatıldı

Son dönemde görüntülü görüşme yazılımlarının artması ve ilgi görmesi ile beraber gizlilik ve güvenlik konuları da sıkça karşımıza gelmeye devam ediyor. Güvenlik noktasında siber güvenlik şirketleri çalışmalarını sürdürüyor ve Gais Siber Güvenlik Teknolojisi tarafından yayınlanan bir rapora göre uygulamada bulunan zafiyet neticesinde ele geçirilen bilgileri belirtildi.

500 binden fazla kullanıcı ve şirket bilgisinin bu noktada illegal forumlar ile beraber deep web yerlerine sızdırıldığını ifade eden şirket, bu bilgilerin ücretsiz ve para karşılığı ile satışa sunulduğu belirtildi. Bu durumun ardından uygulama üzerinde analizler yapan şirket, keşfetmiş olduğu açık ile Zoom tarafından 1000 dolarlık ödül ile ödüllendirildi. Zoom’da yer alan söz konusu güvenlik açığı ise yapılan son değişiklikler ile beraber kapatılmış oldu. Şirket daha sonra ise zafiyet raporunu paylaştı. Zoom ayrıca açıkların kapatılarak uygulamanın güvenli hale getirildiğini belirtti.


Zoom başarısının arkasında ne var?Zoom başarısının arkasında ne var?
Realme X3 SuperZoom'un tanıtım tarihi belli olduRealme X3 SuperZoom'un tanıtım tarihi belli oldu

PAYLAŞ