Türk oyun şirketi Rare Forge'un yüzde 50 hissesi Mynet tarafından satın alındı - Haberler - indir.com

Türk oyun şirketi Rare Forge'un yüzde 50 hissesi Mynet tarafından satın alındı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-27 20:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Ülkemizin önemli girişimlerinden olan Mynet, İstanbul merkezli bir oyun geliştirici şirket olan Rare Forge’un yüzde 50 hissesini satın aldığını duyurdu. Mynet yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda, 2021 yılında da 5 global oyunun lansmanının yapılacağını açıklandı. Türkiye’nin ilk Türkçe internet platformu olan Mynet, bir süredir oyun pazarıyla ilgileniyor. Geçtiğimiz dönemlerde önemli gelişmelere imza atan şirket, bir oyun şirketinin yüzde 50 hissesini satın aldığını duyurdu. Mynet’in yüzde 50 oranında hak sahibi olduğu bu oyun geliştirici şirketin adı ise Rare Forge oldu. Rare Forge, şuan için bilindik olmasa da pazara çeşitli oyunlar kazandırmış olan bir şirket olarak biliniyor.

Mynet, Rare Forge’un yüzde 50 hissesini satın aldı

Hayat Eve Sığar mobil uygulamasına yeni özellik: İhbarda BulunHayat Eve Sığar mobil uygulamasına yeni özellik: İhbarda Bulun

Tasarlamış olduğu oyunları App Store’da yayınlayan İstanbul merkezli şirket, yeni projeleri üzerinde de çalışmalarını sürdürüyor. Mynet’in girişimiyle ilerleyen süreçte çok daha popüler olacağı tahmin ediliyor. Rare Forge, yaptığı işler ile oyun dünyasında kalıcı bir yer edinmek istiyor. Konu hakkında Mynet Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Aksoy’dan bazı açıklamalar da yapıldı. Türkiye’de birçok yetenekli oyun stüdyosu ve kaliteli geliştiricilerin olduğunu belirten Aksoy, bu tarz girişimlerin maddi imkansızlıklar sebebiyle kendilerini geliştiremeyerek kısa serüvenli oyunlar geliştirmek zorunda kaldıklarını söylüyor.

Akson açıklamalarına göre Mynet, bu tarz geliştiricilere destek olarak marka oyunların geliştirilmesine destek olmak istiyor. Atmış oldukları adımlarla Türkiye’nin oyun pazarında birkaç adım daha ileriye taşımak istediklerini belirten Aksoy, 2021 yılında 5 oyunla kullanıcılar karşısına çıkacaklarını belirtiyorlar.


Son zamanların popüler oyunu Fall Guys yakında mobildeSon zamanların popüler oyunu Fall Guys yakında mobilde
PUBG Mobile 1.0 güncellemesi kısa süre içinde geliyorPUBG Mobile 1.0 güncellemesi kısa süre içinde geliyor

PAYLAŞ