Tumblr, cinsel içeriklere karşı savaş başlatıyor - Haberler - indir.com

Tumblr, cinsel içeriklere karşı savaş başlatıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-04 14:15:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Uygulama

Tumblr, aldığı yeni kararlarla birlikte, cinsel içerikli topluluklara yasak getirmeye hazırlanıyor.

İnternet dünyasında sıkça rastlanan ve önüne geçilmeye çalışılan durumlardan birisi, cinsel içerikler olarak karşımıza çıkıyor. Bu tarz içeriklere neredeyse her platformda rastlamak mümkün. Bazı platformlar bu konuda daha katı kurallar koyup, sıkı önlemler alıyorken, bazıları daha esnek olabiliyor. Bu anlamda diğer platformlara göre daha esnek olduğunu söyleyebileceğimiz platformlardan birisi Tumblr.

Tumblr, sosyal ağ ve blog sitesi olarak 2007 yılında kullanıma sunuldu. Kısa bir sürede kullanıcı sayısını arttıran platform, ABD’de 13 milyondan fazla kullanıcıya sahip. Tumblr içeriğine genel olarak bakıldığında, cinsel içeriğe sıklıkla rastlanabiliyor. Buna karşın, Tumblr cinsel içeriklere karşı savaş başlatacağını duyurarak şaşırtan bir karar aldı.

Karar 17 Aralık itibariyle uygulanmaya başlanacak

Tumblr, hizmetini temelden değiştirmesini gerektirebilecek bir kara aldığını açıklayarak, cinsel içeriklere karşı yasak getireceğini duyurdu. Bu cinsel içerikleri, çıplaklık barındıran fotoğraflar ve cinselliği ön planda olan içerikler kapsıyor.

Tumblr’in böyle bir karar almasına neden olarak, App Store’un birkaç gün önce platformu mağazadan kaldırması gösteriliyor. Bir süre önce, platformda çocuklara ait cinsel bir içerik bulunmuştu. App Store bu durumun üzerine Tumblr’ı App Store üzerinden kaldırdı. Şirket bu durum üzerine cinsel içeriklere karşı savaş açtı ve açıklamasında her türlü cinsel içeriğin yasak olacağını dile getirdi. İstisna içerisine giren içerikleri, klasik heykeller, sanat eserleri, politik protestolar kapsıyor. 17 Aralık itibariyle uygulanmaya başlayacak olan yasak sonrasında, uygun olmayan içerikler algoritma tarafından silinecek.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ