Tüm dünyayı saran 5 bilgisayar virüsü - Haberler - indir.com

Tüm dünyayı saran 5 bilgisayar virüsü

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-09 12:51:15
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Herkesi korkulu rüyası olan virüslerin sürekli yayıldıkları ve kullanıcı kitlesinin önlem almalarının gerekliliği ciddiyetini koruyor. Virüslerin farklı birçok çeşidi bulunuyor olup tüm dünyayı sardıkları da bir gerçek. Bilgisayarlarınızı korunmasız hale getiren virüslerin 5 adet çok tehlikeli olanı bulunuyor. Bunlardan ilki Morris Solucanı.

1. Morris Solucanı

2 Kasım 1988 e kadar uzanan tarihi bile olumsuz etki yaratan virüsün serbest bırakılmasının ardında 24 saat içerisinde bilgisayarların yüzde 10'u etkilemesi virüsün tehlike saçtığını gösterdi. Virüs geçici klasörlerdeki dosyaları oluşturarak birçok sistemi yavaşlattı.

2. Melissa Virüsü

Virüs Mart ayı 1999 da Usenet tartışma grubuna alt.sex adında bir Word dosyası yüklenmesi ile başladı. Burada birçok video indirimi gerçekleştiğinden virüs kolay bir şekilde dağıldı.

3. I Love You Virüsü

En hızlı yayılan virüslerden bir tanesi olan I love you virüsü, 10 gün içerisinde 50 milyondan fazla kullanıcıya ulaştığı belirtiliyor. Amerika da bu virüsün yayılmasını önlemek için şirketlerin 15 milyar dolar kadar para harcadıkları söylenenler arasında.

4. Mydoom Virüsü

Mydoom Virüsü ise en hızlı yayılan virüslerden bir tanesi oluyor. Bu virüs dünya çapında yaratmış olduğu zararla çok konuşuldu. Bu zararın 38.5 milyar dolara sebep olduğu biliniyor.  "Posta Gönderme Sistemi" gibi kandırıcı konulara sahip bir e- postanın açıldıktan sonra virüsün yayılması kolay olmakta.

5.  WannaCary

2017 yılında ortaya çıkan virüsün bir fidye yazılımı olduğu söylendi.  1 kaç gün piyasada öne çıkan virüsün kısa süre içinde dünya genelinde 200.000 ve 300.000 arası bilgisayara ulaştığı öne sürüldü. Birçok dolandırıcılık yaparak  bu virüs üzerinden birçok para kazananlar olduğuda bir gerçek.

 





PAYLAŞ