Tüm Detaylarıyla Birlikte Google News Nedir? - Haberler - indir.com

Tüm Detaylarıyla Birlikte Google News Nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-10-23 13:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Google'ın bir servisi olan News, ülkemizde Google Haberler olarak adlandırılmakta ve Google tarafından kullanıcılara içerik kalitelerine göre ulaştırılmaya devam edilen bir haber platformu olarak bilinmektedir. İlk olarak 2002 yılında başlayan ve 2006 yılı ile beraber mobil cihazlara uyumlu hale getirilen Google News, dünya genelinde 50 binden fazla haber sitelerinden içerik topluyor ve kullanıcılar ile buluşturuyor.

Google News Nedir?

Google News, normal şartlarda arama sonuçlarına kıyasla kullanıcılara haber içeriklerini anlık ve hızlı olarak ulaştırmasını sağlayan bir sistemdir. Bu servisine ulaşmak ise Google ana sayfasında yer alan Haberler sekmesi kullanılmaktadır. News sistemine kayıtlı olan siteler standart olan internet sitelerine göre Google botları tarafından daha fazla ziyaret edilir ve bu sayede yayınlanan haberler dakikalar ve hatta saniyeler içerisinde arama sonuçlarına düşmektedir. Bu noktada bir kullanıcı tarafından konuyla alakalı yapılan arama sonucunda ise ilk olarak sıcak haberler anlamında News kayıtlı siteler ön plana çıkmaktadır.

News kayıtlı olan siteler haberlerini kullanıcılara en hızlı şekilde ulaştırmak adına SEO olmak üzere sektörde birçok çalışma gerçekleştirerek rakiplerinin önlerine geçmeyi hedefliyorlar. Google News servisi içeriğin index süresini bir hayli düşürüyor ve platformun kısa süre içerisinde sektörde duyulması sağlanıyor. Bu servis ile beraber Alexa değerleride bir hayli düşüyor ve sitelerin maddi değerlerinde de artış sağlanıyor. Haber sitelerinin haberlerinin bu serviste listelenmesi için bazı şartlar ve News kayıdının gerçekleşmesi gerekiyor

Google News Kaydı Nasıl Yapılır?

Bu servise dahil olmak isteyen haber sitelerinin daha çok profesyonel ekipler tarafından yardım alması önerilmektedir. Bu noktada servise kabul edilmek için kaliteli bir platform olduğunun kanıtları Google'a sunulması gerekmektedir. Google politikalarına baktığımızda ise Wordpress altyapısı kullanılarak sitenin alt ve üst alanlarında Künye ve iletişim gibi alanlara yer verilmesi artı olumlu yanlardan olarak gözüküyor.

Diğer yandan Künye sayfasında site sahibi, editörler ve hukuk sorumlusu gibi isimlerin ve bilgilerin paylaşılması Google tarafından büyük bir önem taşıyor. Haber sitesi içerisinde yazarlar ve bu yazarlara ait yazıların yer alması önemli etkenlerden birisi olarak gözüküyor. Ayrıca Google News'in en önemli kriterlerinden birisi ise özgün haberlerin paylaşılması oluyor. Tüm bu gerekli şartlar sağlandığında ise Google News başvurus yapmak ve cevabı beklemek yeterli olacaktır.

 

 





PAYLAŞ