Tüm bilgisayarlar tek bir parça ile Wi-Fi 6 desteği kazanacak - Haberler - indir.com

Tüm bilgisayarlar tek bir parça ile Wi-Fi 6 desteği kazanacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-09 16:04:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Bağlantı teknolojileri geliştirilmeye devam edilirken, birçok bilgisayar ve mobil cihazda yer alan eski 802.11ac Wifi teknolojiyi yerine 802.11ax’in dahil olması bekleniyor. Ancak üreticilerin cihazlarının bunu destekleyecek bir donanımı olmaması ile beraber en yeni dizüstü bilgisayar modellerinde bile Wi-Fi 6 desteği yer almıyor. Ancak bu yönlü gelişmeler yaşanmaya devam ederken şimdi ise cihazınıza Wifi 6 desteği kazandıran bir donanım parçası geliştirildi. Cihazınıza Wi-Fi 6 desteği kazandırmak için sahip olduğunuz cihazın türü de önemli bir faktörlerden birisi diyebiliriz. Çok az sayıda Wi-Fi 6 modülü bulunurken AMD sistemleri için desteğin henüz olmadığını belirtelim. Fakat 64-bit Intel işlemcili  cihazınız için bu yükseltmeyi yapmanız mümkün olacaktır.

Bilgisayarınıza Wi-Fi 6 Desteği Kazandırabilirsiniz

WiFi şifrelerini çalan Google'a ağır cezaWiFi şifrelerini çalan Google'a ağır ceza

Şuan için Killer Networking ve Intel’de bu tarz kartlar bulunuyor. Ancak zamanla bu seçeneklerin daha da artması bekleniyor. Geliştirilen bu parça ile bilgisayarınızın PCle bağlantılarını kullanarak, dizüstü bilgisayarlarda ise M2 yuvası ile işlem mümkün olacaktır. Intel ve Killer Networking tarafından temin edilen Wi-Fi 6 modülleri dizüstü bilgisayarları hedef alan M2 kartlar olarak bulunuyor. Masaüstü tarafında ise M2 yuvalarında sistemli çalışmıyorlar. Bunun için ise PCle adaptörü kullanılarak bu kartları kullanmak mümkün olacaktır.

M2 kartı dönüştürücüye takılacak ve bu dönüştürücü bilgisayarın ana kartında yer alan PCle yuvasına takılacak. Bu sayede dönüştürücüde Wi-Fi 6 modülündeki yuvalara bağlanabilecek. Bilgisayarınız artık hızlı sürücü kurulumu sonrasında Wi-Fi 6 destekler hale gelecektir. Dizüstü bilgisayarlarda ise durum daha az yükseltilebilir olarak karşımıza çıkıyor. Üreticiler bileşenleri lehimlediği ve kasaları kapattığı için yükseltme işlemi biraz daha zor gerçekleştiriliyor. Leptop modellerde yer alan M2 modülünü tesğit ederek WiFi modülünü bu yuvaya yerleştirmek mümkün olacaktır.

Bakalım Wi-Fi 6’ya yönelik gelecekte ne gibi çözümler olacak göreceğiz.


Dual Wifi Nedir?Dual Wifi Nedir?

PAYLAŞ