TSMC 3 nm işlemci üretimi hakkında açıklama yaptı - Haberler - indir.com

TSMC 3 nm işlemci üretimi hakkında açıklama yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-20 15:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Apple'ın en önemli işlemci üretim ortakları arasında yer alan TSMC'den yeni açıklamalar geldi. Yapılan açıklamalar ile birlikte TSMC 3 nm işlemci üretimi detaylandı. Merak edilen bilgiler de ortaya çıkmış oldu. Ortaya çıkan o ki Apple, 3 nm işlemci kullanan ilk isimlerden birisi olabilecek.

TSMC 3 nm işlemci üretimi hakkında açıklama yaptı

Firma tarafından yapılan açıklamalardan da anlaşılabildiği kadarı ile ilk 3 nm işlemci örnekleri, 2020 yılı içerisinde kendisini göstermeye başlamış olacak. Fakat 2020 yılında herhangi bir seri üretim söz konusu olmayacak. TSMC, Amerika Birleşik Devletleri’nde 2023 yılında üretime başlayacak bir tesis planlaması yapıyor. Bu tesiste 3 nm işlemcilerin seri üretimlerinin yapılacağı da ifade ediliyor.

Apple Dünya Emojiler Günü şerefine yeni emojilerApple Dünya Emojiler Günü şerefine yeni emojiler

Yalnızca Apple için değil, Huawei ve hatta Qualcomm için de üretim yapan TSMC'de tarafından da böyle bir açıklama yapılması, mobil işlemci sektörünün planlamaları konusunda da önemli bir açıklama olarak  dikkatleri üzerine çekiyor. Eğer 2023 senesinde herhangi bir seri üretim problemi yaşanmaz ise, bir sonraki yıl duyurulacak olan iPhone 14 modelinde yer alacak olan yeni nesil A serisi mobil işlemciler, ilk 3 nm örnekleri arasında yer alabilir.

TSMC 3 nm işlemci üretiminde önemli isimlerden olacak. Hatırlatmak gerekirse Apple, Mac modellerinde de kendi tasarlamış olduğu A serisi işlemcileri kullanmaya başlayacağının duyurusunu yapmıştı. 2 yıllık bir süre içerisinde bütün Mac modellerinde A serisi Apple işlemcileri yer almaya başlayacak. Bu da dolaylı olarak TSMC'den çok daha fazla ve çok daha  verimli işlemci beklenecek olması manasına geliyor.

3 nm işlemciler daha fazla performans ile birlikte daha fazla verimlilik sunabilecek. Örneğin 5 nm işlemcilere göre en az yüzde 10 performans artışı yaşanabilecekken, en az yüzde 20 verimlilik sunulabilecek.

Gelişmelerden ortaya çıktığı kadarı ile de firmanın yapmış olduğu yatırımlar, ileriye dönük olarak mobil işlemci talebindeki artışı karşılamak için yeterli olacak.



PAYLAŞ