Trump'ın daveti üzerine teknoloji devleri Beyaz Saray'da buluşuyor - Haberler - indir.com

Trump'ın daveti üzerine teknoloji devleri Beyaz Saray'da buluşuyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-07 09:50:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın daveti üzerine, Google, Microsoft, IBM, Qualcomm gibi şirketlerin yetkilileri, yapay zeka ve 5G gibi teknolojileri konuşmak için Beya Saray'a davet edildi. 

Teknolojiye verilen önem her geçen gün artıyor. Çünkü ülkelerin büyüklüğü ve güçlülüğü sahip olduğu teknoloji ile ölçülüyor. Hal böyle olunca Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump tarafından Beyaz Saray'da bir davet düzenlenecek. Düzenlenen davete ise Google, Apple, Oracle, IBM, Microsoft gibi büyük şirketler katılacak. Daha önceden teknoloji devlerinin yetkilerini sürekli eleştiren Donald Trump, bu sefer Amerika Birleşik Devletleri'nin teknoloji anlamındaki geleceğini tartışmak adına şirketleri Beyaz Saray'a davet etti.

Trump, ZTE'nin yasağını kaldırmak üzereTrump, ZTE'nin yasağını kaldırmak üzere

Asıl amaç ne?

MIT üniversitesinden temsilciler, Donald Trump'ın üvey oğlu ve danışmanı Jared Kushner, kızı ve yine başkanın danışmanı olan Ivanka Trump ve Beyaz Saray yetkililerinin olacağı davette, aynı zamanda Google, Microsoft, IBM, Qualcomm, Oracle gibi şirketler olacak. Donald Trump'ın katılmayacağı düşünülen bu davete, saray yetkilileri kısada olsa ziyaret edeceğini söyledi. Aslında Beyaz Saray'ın uzun vadeli planının ilk aşaması olacak olan toplantıda, kablosuz 5G teknolojisi, kuantum bilgisayarları ve yapay zeka gibi konular konuşulacak.  geleceğin teknolojileri konusunda Amerika'nın nasıl egemen pozisyonda olacağı, neler yapılması gerekeceği gibi konularda ortak çalışmalar yürüteceğini ifade eden ve bu konular için bir araya gelineceğini ifade eden yetkililer, ilerleyen zamanlarda Apple ve Amazon gibi sektörün diğer lider firmalarını da davet edeceklerini belirti. 

 


Google üzerinde 'Aptal Trump' kampanyası başlatıldıGoogle üzerinde 'Aptal Trump' kampanyası başlatıldı
Donald Trump, Google'ın arama sonuçlarını eleştirdiDonald Trump, Google'ın arama sonuçlarını eleştirdi
ABD Başkanı Donald Trump, Google ve Facebook'a savaş açtıABD Başkanı Donald Trump, Google ve Facebook'a savaş açtı

PAYLAŞ