Trump ve TikTok arasındaki mücadele devam ediyor - Haberler - indir.com

Trump ve TikTok arasındaki mücadele devam ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-09 12:01:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Bir süredir ABD yasaklarıyla mücadele eden TikTok cephesinde umut verici bir gelişme yaşandı. TikTok uygulamasını ABD’de yasaklamak isteyen Donald Trump yargıç engeliyle karşı karşıya kaldı.

Son dönemlerin en popüler sosyal medya uygulamaları arasında olan TikTok uzun bir süredir Donald Trump yönetimine karşı mücadele veriyor. Çin menşeli teknoloji şirketlerine karşı duruşuyla çok fazla eleştiri alan Donald Trump Huawei’nin ardından TikTok’u da güvenlik ihlalleri gerekçesiyle yasaklamak istemişti.  Bu konuda ciddi adımlar atan Trump bugün ABD'de federal yargıç tarafından yeni bir kararla karşı karşıya kaldı.

TikTok yeni bir özelliği test ediyorTikTok yeni bir özelliği test ediyor

Washington DC Bölge Mahkemesi Yargıcı Carl Nichols, bugün açıkladığı kararda Ticaret Bakanlığı'nın TikTok’u yasaklamaya yönelik verdiği kararı için 'ileri gitmiş olabilir' ifadelerini kullandı.

Yargıç Carl Nichols, konuyla ilgili aldığı bu kararla Donald Trump yönetiminin TikTok ve diğer uygulama şirketine yönelik yaptığı ekonomik yaptırımlarının da önüne geçti. Bir süredir Donald Trump’la savaşan TikTok bu kararla sonun ucundan dönmüş oldu.

Hatırlarsanız TikTok ve Donald Trump arasındaki savaş 3 Ağustos'ta iyice kızışmıştı. Trump TikTok’un herhangi bir Amerikan şirketine satılmadığı takdirde 15 Eylül itibariyle yasaklanacağını söylemişti. 6 Ağustos’ta ise TikTok ve WeChat şirketleriyle herhangi bir iş yapılmasını yasaklamaya yönelik 2 kararname imzalamıştı.

TikTok Trump'ın yasağına karşı zaman kazandı

“Ulusal güvenlik” endişelerini öne sürerek TikTok'un Çin kontrolü altında olmasını istemeyen Donald Trump, 14 Ağustos'ta ByteDance'in ülkede faaliyetlerinin 90 gün içerisinde elden çıkarmasına yönelik bir kararnameye de imza atmıştı. Bu dönemde Microsoft'un TikTok'u satın almak için görüşmelerde olduğu belirtilmişti. 13 Eylül tarihinde ise ByteDance'in Oracle ile anlaştığı açıklamıştı.

18 Eylül'de ise ABD Ticaret Bakanlığı, TikTok’un indirilmesinin 20 Eylül'den itibaren yasaklanacağını açıklamıştı. Oracle-Walmart ortaklığının TikTok'un ABD kolunu satın almasına ilişkin anlaşmayı imzalayacağını açıklamasının ardından bu karar 27 Eylül'e ertelenmişti. Fakat söz konusu karar yürürlüğe girmeden birkaç saat önce Washington'da federal bir mahkeme bu yasağın geçici olarak durdurulduğunu açıklamıştı. Bugün yargıç Carl Nichols tarafından alınan karar ise Donald Trump’ın kararının aşırı olduğunu vurgulayarak yasak kararını reddetti.


TikTok, ABD'de hala yasaklanmadıTikTok, ABD'de hala yasaklanmadı

PAYLAŞ