Trump Huawei'nin ABD'deki Tüm Faaliyetlerini Durdurabilir - Haberler - indir.com

Trump Huawei'nin ABD'deki Tüm Faaliyetlerini Durdurabilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-15 15:32:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Çinli teknoloji markası Huawei ile Amerika arasında yaşanan gerginlik yeni gelişmeler ile beraber sürmeye devam ediyor. Amerikan hükumeti, federal kurumların Huawei’nini telekomünikasyon ekipmanlarını kullanmasını izin vermiyor. Yeni ortaya çıkan gelişmelere göre ise ABD Başkanı Donald Trump’ın yakın bir zamanda imzalayacağı yeni kararla bu Huawei engelini tüm Amerikan şirketlere yayabileceği düşünülüyor. Reuters kaynaklı habere göre Trump tarafından bu hafta imzalanacak olan başkanlık kararı ile ABD şirketlerinin ulusal güvenlik tarafında risk oluşturan şirketlerin Telekom ekipmanlarını kullanması tamamen yasaklanacak. Bu karar kapsamında ise Huawei ve ZTE gibi Çinli şirketlerin yüksek bir ihtimalle engel yiyeceği anlamına geliyor.

Huawei Tüm ABD’de Yasaklanıyor

Huawei'nin 5G'li Telefonunun Lansman Tarihi Belli OlduHuawei'nin 5G'li Telefonunun Lansman Tarihi Belli Oldu

Üç resmi Amerikalı yetkili tarafından alınan bilgiler kapsamında konunun bir yıldır gibi bir süredir değerlendirmede olduğu belirtiliyor. Kararın resmiyeti için birkaç defa ertelendiğini ancak bir ertelemenin daha olabileceği de belirtiliyor. Karar metninde ülke ve marka isimleri geçmezken hedefin daha çok Çin ve Huawei olduğu açık bir şekilde gözüküyor. Huawei şirketi ABD tarafından casuslukla suçlanırken, şirket ise bu suçlamayı kesin bir dille reddediyor. Bildiğiniz üzere 2017’nin son döneminde ABD tarafından Huawei’nin ağ ürünlerine yönelik bir yasak uygulanmaya başlanmıştı. O dönemde ise ABD Kongresi tarafından Huawei’nin Çin’in casusluk görevi yaptığını iddia edilmişti.

2018’in Ocak döneminde ise Amerikan mobil operatörleri Huawei’nin o dönem amiral gemisi modeli Mate 10 Pro modelini satmaktan vazgeçmişti. 2018 Ağustos ayında ise Donald Trump tarafından ABD’de federal kurumların Huawei ekipmanlarını kullanma ve satın alması yasaklanmıştı. ABD yine Huawei’nin İran ambargosunu ihlal ettiğini belirterek şirketin üst düzey yöneticileri için yakalama kararı çıkartmıştı. Müttefiklerine ise 5G altyapı teknolojisi için Huawei ile çalışmama çağrısı yine ABD tarafından Japonya, Yeni Zelanda ve Avustralya bölgelerine yapıldı.


Huawei Y9 Prime TanıtıldıHuawei Y9 Prime Tanıtıldı
Huawei'den Kullanıcı Verileri Konusunda Önemli AdımHuawei'den Kullanıcı Verileri Konusunda Önemli Adım

PAYLAŞ