Trendyol harka arz olabilir! - Haberler - indir.com

Trendyol harka arz olabilir!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-11 11:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Trendyol Başkanı Çağlayan Çetin, Türkiye2nin ilk decorn'u unvanını almaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çetin, online alışveriş platformu Trendyol'un 1 milyar dolarlık bir yatırım beklerken 6 milyar dolar şeklinde yatırım aldıklarını ve çalışmalarının da hızla devam ettiğini dile getirdi. Üstelik Çetin'in açıklamalarında yer alan bilgilere göre Trendyol, 3-4 yıl içerisinde halka arz edilebilir.

Geçtiğimiz günler içerisinde 16,5 milyar dolarlık rekor değerlendirmesi ile Türkiye'nin ilk decorn'u olma unvanını elde eden Trendyol'un Başkanı Çağlayan Çetin, yaşanan bu sevindirici gelişmeler hakkında açıklama yaptı. Bloomberg HT'nin programında yer alan Çetin, Trendyol'un orta vadede halka arz edileceğinin bilgisini verdi. Bu  halka arz işlemi, iyi bir sistem üzerinden yönetilirse Trendyol, her zamankinden daha güçlü bir konuma gelebilir. Trendyol'un hisselerinin büyük bir miktarı, Çinli e-ticaret devi Alibaba'ya ait.

Veri gizliliğiyle gündemde olan Trendyol'dan resmi açıklamaVeri gizliliğiyle gündemde olan Trendyol'dan resmi açıklama

Aynı zamanda Katar Varlık Fonu, SoftBank Vision Fund 2, General Atlantic, ADQ ve Princeville Capital gibi dünyaca ünlü kurumlarında hisse sahibi olduğu bu online alışveriş şirketi, halka arz edilirse yeni bir ortaklığa daha imza atmış olacak. Bu ortak ise tahmin edeceğiniz üzere halk olacak. Fakat bu sürecin gerçekleşmesi için biraz daha zaman ihtiyaç olduğunu dile getiren Çağlayan Çetin, Trendyol'un 3-4 yıl sonrasında halka arz edileceğini dile getiriyor. Bu noktada ise bir küçük detay daha veren Çetin, Avrupa'da halka açık olmayan en büyük 3. teknoloji şirketi olduklarının da altını çizdi.

6 milyar dolar yatırım aldı

Çağlayan Çetin tarafından yapılan açıklamadan elde edilen bilgilere göre şirket, ilk aşamada sadece 1 milyar dolarlık bir yatırım arayışına girmişti. Fakat Türkiye'de beklenen daha fazla ilgi gördüklerini aktaran Çetin, yatırımların 6 miyar dolara kadar çıktığını belirtti. İşre söz konusu bu kazanımlar, Trendyol'un Türkiye'den dünya pazarına açılmasını sağlamış.

Trendyol Başkanı Çetin, parayı görüp çalışmalarını yavaşlatmayacaklarını da açık açık dile getirdi. Türkiye'ye sermaye getirmek için çalışmalarına hızla devam edeceğini söyleyen Çetin, e-ihracat üzerinde de çalışma yaptıklarını ve Trendyol'u e-ihracatta Türkiye'nin bir numarası haline getirdiklerini belirtti. Trendyol hakkında elde edilen güncel bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zamanda yeni gelişmelerin yaşanması bekleniyor. 


Trendyol'dan tepki çeken ürün hakkında açıklamaTrendyol'dan tepki çeken ürün hakkında açıklama
Trendyol 330 milyon dolar yatırım alarak 11 milyar dolar değerlemeye ulaştıTrendyol 330 milyon dolar yatırım alarak 11 milyar dolar değerlemeye ulaştı
Trendyol, Türkiye’nin ilk decacorn’u olduTrendyol, Türkiye’nin ilk decacorn’u oldu

PAYLAŞ