Toyota Lyft'den otonom sürüş birimi satın aldı - Haberler - indir.com

Toyota Lyft'den otonom sürüş birimi satın aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-28 18:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Lyft ve Toyota Motor Corporation tarafından yapılan açıklamalara göre Toyota, Lyft’in sürücüsüz otomobil birimi için toplamda 550 milyon dolar ödeme gerçekleştirecek. Uber’in ABD’deki en önemli rakiplerinden birisi olan popüler araç çağırma şirketi Lyft, önemli bir satış gerçekleştirdi. Edinilen bilgilere göre Lyft, sürücüsüz otomobil teknolojilerine odaklı Level 5 adlı birimini Toyota Motor Corporation’a sattı. Lyft ve Toyota Motor Corporation tarafından yapılan açıklamalara göre Toyota, Lyft’in sürücüsüz otomobil birimi için toplamda 550 milyon dolar ödeme gerçekleştirecek. 550 milyon doların 200 milyon dolarının peşin olarak ödeneceği, kalan 350 milyon doların ise önümüzdeki 5 yıl içinde ödeneceğini belirtelim.

Lyft ve Toyota arasında büyük satış anlaşması sağlandı

Uber Türkiye'ye yeniden geldiUber Türkiye'ye yeniden geldi

Söz konusu satın alım anlaşmasının 2021 yılının 3.çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. Level 5 biriminin ABD; Almanya ve İngiltere’de yer alan 300 çalışanı ise yapılan anlaşma ile Toyota Motor Corporation’a katılacak ve çalışmalar ise Palo Alto ofisinde devam edecek. Lyft’in sürücüsüz otomobil teknolojilerine odaklanan Level 5 birimi yaklaşık 4 yıl önce kurulduğunu da belirtelim. Lyft sisteminde yer alan 10 bini aşan otomobilden veri alarak sürücüsüz otomobil teknolojileri geliştirmek isteyen Ltfy,satın alma anlaşması ile beraber bu verileri de Toyota’ya satmış oldu.

Lyft’nin piyasadaki en önemli rakibi olan Uber’in benzer bir hamleyi geçtiğimiz yıl yaptığını da belirtelim. Sürücüsüz otomobil birimi için ayda 20 milyon dolar’ın Uber tarafından yakıldığını belirtelim.


Youtuberlara ek vergi geldi!Youtuberlara ek vergi geldi!
Uber'den görme engelli kadına tazminat davası!Uber'den görme engelli kadına tazminat davası!

PAYLAŞ