Toshiba'dan Dünyanın ilk 4K Çözünürlüklü Dizüstü Bilgisayarı - Haberler - indir.com

Toshiba'dan Dünyanın ilk 4K Çözünürlüklü Dizüstü Bilgisayarı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

4K çözünürlüklü televizyon ve monitörlerin damgasını vurduğu şu günlerde Toshiba, dünyanın ilk 4K çözünürlüklü ekranına sahip dizüstü bilgisayarını satışa çıkaracağını duyurdu.

Üretim yönünden bakıldığında aslında ilk olarak Lenovo y50 modelini duyurmuş olsa da bu model henüz satışa çıkmadığı için dünyanın ilk 4K çözünürlüklü dizüstü bilgisayarıToshiba piyasaya sunmuş oldu.

Toshiba Satellite P55t

Toshiba Satellite P55t isimli dizüstü modelinde 15.6 inch büyüklüğünde dokunmatik ekran bulunmakla beraber bu ekran 3840 x 2160 piksel çözünürlüğe ve 282ppi piksel yoğunluğuna sahip. Gerçekçi renklerin algılanabilmesi için doğal renk anlatımlarını kullanan Toshiba, Technicolor standardındaki sertifikasını da ilk kez bir dizüstü modeli için almış oldu. Bu sayede de kullanıcılar görselleri gerçek renklerine yakın bir şekilde görebilecekler.

Toshiba Satellite P55t

Ayrıca Toshiba'nın 4K çözünürlüklü dizüstü modelinde Haswell tabanlı 4 çekirdekli Intel Core i7 işlemci, 16GB'a kadar RAM desteği, 1TB HDD, SD kart girişi ve Harman Kardon teknolojisine sahip hoparlörün yanı sıra bir de 2GB DDR5 RAM belleğine sahip AMD Radeon R9 M265X grafik birimi de yer alıyor.

22 Nisan tarihinden itibaren satışa sunulacak olan Toshiba Satellite P55t'nin başlangıç fiyatının 1500 USD seviyelerinde olması bekleniyor. Ayrıca cihazı satın alanlara Toshiba bir de Adobe Photoshop Lightroom 5 yazılımı hediye edecek.





PAYLAŞ