Toplu Taşıma Bilgii Veren Google Transit Nihayet Türkiye'de - Haberler - indir.com

Toplu Taşıma Bilgii Veren Google Transit Nihayet Türkiye'de

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-12-15 13:53:56
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Donanım

Google'ın haritalar servisi kullanıcı deneyimini arttırmaya amaçlı birçok yenilikler getirmeye devam ediyor. Özellikle gelişmiş teknolojiler sayesinde konum bilgilerininde doğruluğu yeni gelişmiş özelliklere yeşil ışık yakıyor. Bir süredir birçok ülkede aktif olan ancak ülkemize yeni yeni gelen bir özellik ise Google Transit özelliği. Bu özellik sayesinde bir yerden bir yere gidecek olan kişi yol tarifi alırken metro, tramvay, vapur ve otobüs gibi toplu taşıma araçlarından faydalanabilecek.

Bu önemli özelliğin ilk aktifleştiği şehirlerimiz ise İstanbul ve Ankara olarak belirlenmiş durumda. Bir noktadan diğer bir noktaya giderken en iyi rota olanı seçip o an Ankara ve İstanbulda bulunan otobüs ve diğer taşıma araçlarının anlık bilgilerine ulaşabiliyorsunuz. Bu gibi bilgiler ve özellikler sayesinde bir yerden bir yere yolculukta en az zorluk seviyesine iniyor.

Biliyorsunuz ki İstanbul'da otobüs haricinde tramvay, Marmaray ve vapur gibi araçların yanı sıra Ankara'da ise otobüs haricinde metro bulunuyor. Bunlar göz önünde bulundurularak, Google bu şehirlerimizde yaşayanlara toplam 1100'den fazla güzergah ve durak bilgisi sunabilecek. Google Transit özelliğini kullanmak için mobilden yada masaüstü bilgisayarınızdan yararlanabilirsiniz. Varış noktasını seçerek oluşturacağınız rotayı toplu taşıma olarak seçerek işlemi tamamlayabilirsiniz.

Google'ın Transit uygulaması ülkemizde yavaş yavaş aktif olurken, diğer rakiplerinede zorluk çıkarmaya başlayabilir. Google'ın yokluğunda TRAFI gibi çeşitli toplu taşımalara yönelik şehir uygulamaları oldukça büyük kitlelere ulaştı. Ancak Transit'in gelmesi ile beraber bakalım bu rekabet arasında hangi uygulama kullanım oranı olarak rakibinden üstün olacak göreceğiz. Sizde Google'ın yeni özelliği Transit'den yararlanmak istiyorsanız, Google Play Store'dan yada App Store'dan Google Haritalar uygulamasını mobil cihazlarınıza indirebilirsiniz.

 




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ