TiviBu nedir? - Haberler - indir.com

TiviBu nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-10 18:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Son dönemlerde Tivibu en popüler teknolojilerden biri. Peki nedir bu Tivibu?

Daha önce televizyonda ya da sosyal platformlarda Tivibu reklamlarını görmüşsünüzdür. Toplamda 61 televizyon kanalını durdurabilme özelliğine sahip olan bu servis aynı zamanda kullanıcılarına kaçırdıkları yayınları tekrar izleme gibi özellikler sunan bir TV izleme hizmeti. Bunun yanı sıra s izle kapsamındaki filmler, diziler ve belgeseller de kullanıcıların diledikleri zaman, diledikleri yapımı izleyebilmesine olanak tanıyor.

UEFA Şampiyonlar ve Avrupa Ligi Maçları Tivibu'da!UEFA Şampiyonlar ve Avrupa Ligi Maçları Tivibu'da!

TiViBu’nun farkı ne?

Artık pek çok televizyon canlı bağlantılarla kullanıcılarına Web üzerinden izleyebilme olanağı sunuyor. Ama bu sistem internete bağlı bir servis olduğu için bannerlerin bazen +18 olması, sık sık kopma gibi sorunlara neden olabiliyor.

Tivibu’da ise pek çok yerli ve yabancı kanal bulunuyor. Yayını durdurma, tekrar izleme gibi özellikler sunuyor. Ve tüm bunları reciver ya da uydu antenine gerek duymadan yapıyor. 

Peki kalitesi nasıl?

En çok merak edilen şeylerden biri de Tivibu hizmetinin ne kadar kaliteli bir yayın yaptığı. İnternet üzerinde maalesef ki pek çok canlı yayın hizmeti kalitesiz ve yeterli düzeyde özelliklere sahip değil.  Fakat Tivibu bu servislere göre daha kaliteli bir servis. Elbette ki bu sistemin de eksikleri var. Mesela tam ekran kalitesinde hala iyileştirmeler yapılması gerekiyor. Bunun yanı sıra internet bağlantınızın kalitesine göre zaman zaman bağlantı kaynaklı kopma sorunları da yaşanabiliyor.

TV Yayıncılığında Yeni Bir Dönem Başlıyor!

En önemlisi internet bağlantı hızınız

Eğer 4 yada 8Mbit bir internet bağlantısına sahip değilseniz Tivibu gibi servisleri kullanmanızı önermiyoruz. Çünkü Tivibu internet bağlantısı üzerinden görüntü aktarımı yapan bir hizmet olduğu için haliyle iyi bir bağlantı hızına ihtiyaç duyuyor.

Kullanıcı deneyimleri

İnternette yaptığımız araştırmaya göre Tivibu’nun kalitesi ortalamanın biraz üzerinde. Yayınları kendi önerdiği ekranda izlediğinizde yayın kalitesinde bozulma olmuyor ama tam ekran yaptığınızda kaliteden biraz ödün vermeniz gerekebiliyor.  Bunun yanı sıra size yayın hakkında bilgi alma, yayını durdurma ve tekrar izleme gibi özellikler sunuyor. Ve bu özellikleri sorunsuz bir şekilde gerçekleştiriyor. Ekran ufaltma kanallar arası geçiş için oldukça işlevsel bir özellik. Ve kullanıcılarına film satın alma ve kiralama gibi hizmetler de sunuyor.

Peki bu hizmete değer mi?

Tivibu internete bağlı yayın yapan servisler arasında kullanıcı beklentilerini karşılayacak bir servis. Üstelik abonelik ücretleri de ihtiyaçlarınıza göre değişiyor. Farklı paket seçenekleri sunan bu serviste kullanım alışkanlıklarınıza uygun bir paket bulmanız mümkün. Kısacası bunun kararını verecek olan sizsiniz.



PAYLAŞ